Mielipiteet

Forssan sairaala ja Jokioisten kartano

Mitä yhteistä on Forssan sairaalalla ja Jokioisten kartanolla – Alasajo

Hyvinvointikuntayhtymä! Forssan sairaala on paljon enemmän kuin yöpäivystys. On vaikea hyväksyä pelkästään taloudellisia perusteluja asiassa, jonka seuraukset ovat jokaiselle loogisesti ajattelevalle maallikollekin selviä. Ketjureaktio on jo alkanut. Kun antaa pahalle pikkusormen, se vie koko käden, siis sairaalan.

Kohdistan myös terveydenhuollosta jotakin ymmärtävänä viestini nyt niille, joiden nimet muistetaan 10 vuoden kuluttua. Toivottavasti yhtymähallituksella on puoluekantaan katsomatta viisaita päättäjiä, joiden päätöksentekoelimessä on rohkeutta ajatella yöpäivystyksen loppumisen aiheuttamaa ketjureaktiota ja alasajoa.

Jokioisten Kartanon historia jää, mutta surullisella tavalla tarina päättyy alasajoon. Tämäkin on taloudellisten perustelujen seurausta. Päävastuu on luonnollisesti Jokioisten kunnalla, mutta kulttuuri ei tunne rajoja ja siksi Kulttuuriyhdistys Kuvion viesti on tärkeä.

Kuntien talous on kriisissä, mutta kriisi on myös mahdollisuus. Järkivihreys ja kierrätystalous voi myös tarkoittaa arvokkaan kulttuuriperinnön säilyttämistä ja historiallisten rakennusten kierrätystä uusiokäyttöön.

Voisiko joukkorahoitus pelastaa molemmat, sairaalan ja kartanon – tai edes toisen!

Uusimmat

Fingerpori

comic