Mielipiteet

Forssan sairaalan palveluista

Konkaripoliitikko Ilkka Joenpalo paheksui taannoin kolumnissaan valtuustoaloitteiden tekemistä asioista, jotka ovat jo valmistelussa. Valmistelussa olevista asioista ei pitäisi aloitteilla kerätä pisteitä. Sama periaatetta poliitikkojen olisi hyvä noudattaa lehtikirjoittelussaan. Viittaan tässä Johanna Häggmanin lehtijuttuun 4.6.2020 Forssan Lehdessä

Hykyn hallitus on jo viimevuoden puolella aloittanut keskustelut sairaanhoitopiirin kanssa maakunnan sairaaloiden roolista tulevaisuudessa. Sairaanhoitopiirin koronakiireistä johtuen keskusteluja ei ihan viime kuukausina ole käyty. Mutta uskon, että tähän palataan varsin pian. Eli Johanna, asia on hoidossa. Ehkä Sirkka-Liisa Anttila on unohtanut kertoa tämän teille. Assi-sairaalan suunnittelu- ja kustannusongelmat tiivistävät näitä neuvotteluja. Hyvähenkisten neuvottelujen tavoitteena on turvata Forssan sairaalassa alueen palvelukysyntää vastaavat erikoissairaanhoidon palvelut.

Enemmän minä olisin huolestunut keskustapuolueen vaatimasta maakunta-sotesta, joka syntyy ehkä vuonna 2023. Silloin kaikki sosiaalitoimen ja terveydenhuollon päätökset siirtyvät keskustapuolueen vaatimuksesta maakunnalle eli Hämeenlinnaan. Miten silloin pärjäävät Lounais-Hämeen kunnat sote-palveluiden suhteen. Siinä keskustelussa alueen painoarvo ei taida riittää turvaamaan palveluverkkoa nykyisessä laajuudessa.

Keskustapuolueen puoluehallituksessa sinulla Johanna, on mahdollisuus vielä vaikuttaa siihen, ettei maakunta-sotea synny ja näin päätösvalta Lounais-Hämeessäkin pysyy omissa käsissä.

Uusimmat

Fingerpori

comic