Mielipiteet

Forssan sairaalan yöpäivystyksestä

Forssan sairaalan yöpäivystyksestä keskustellaan puolin ja toisin. Keskusteluista saadut mielipiteet joko kaatavat yöpäivystyksen taikka saavat sen jatkamaan. Yöpäivystyksen lakkautus heikentää palveluita Forssassa ja tuo henkilökohtaisesti käyttäjille vaikeuksia ja lisäkustannuksia.

Olen asunut Forssassa noin 11 vuotta. Sairaalan palveluiden monipuolisuus ja muut palvelut olivat houkuttimina pysyvän asunnon ostamiselle. Mikäli nykyisen palvelutason alasajo olisi silloin ollut aavistettavissa, tänne muuttoa ei olisi tapahtunut.

Nyt puhutaan rahan puutteesta, mutta kun monitoimikeskusta painostettiin rakennettavaksi, eivät kustannukset pelottaneet päättäjiä. Vastustin rakentamista kaikissa kokouksissa ja viimeisessä annoin kirjallisena kielteisen kantani ison tai pienen urheilusalin rakentamisesta, kustannussyistä. Meillä on hyviä kouluja valmiina, joihin lapset pääsevät kävelemällä tai pyörällä liikkuen omatoimisesti. Näissä on kunnollinen opetus ja rauha opiskella. Kouluja voidaan yhdistää, kun lapsiluku vähenee, ja siinä tilanteessa ollaan nyt.

Järkevästi edeten olisimme säästäneet verorahoja tärkeimpiin tavoitteisiin. Monitoimikeskuksen rakennushanke oli puhtaasti kokoomuksen ykköshanke, olivat silloin suurin puolue. Muistomonumentti piti saada. Muiden puolueiden jäseniä ylipuhuttiin tukemaan tätä hanketta, kun eivät ymmärtäneet asioiden tärkeysjärjestystä.

Sirkka-Liisa Anttila kertoo (FL 1.2.) selkeästi, mitä ja miten Forssan yöpäivystys merkitsee kansalaisille. Olemme menettäneet runsaasti työpaikkoja, asukkaat menevät palveluiden perässä muualle ja verotulot laskevat. Lisäksi on mahdollista, että joudumme rahoittamaan ympäristökuntien kanssa ASSI-sairaalaa Hämeenlinnaan. Henkilökohtaiset kulut nousevat merkittävästi jo matkustaessa palveluiden luokse Hämeenlinnaan. Pelkkä käynti on 41,20€ ja matkakulut päälle, Kela 50€ edestakaisin. Kaikki eivät saa kelakorvausta.

FL (31.1) Jufo puhut täyttä asiaa, samoin Ilona Pirinen, sekä Taneli Kanerva. Ilkka Konosen kirjoitus kertoo taas (FL. 30.1.) täyttä tietämättömyyttä Pihlajalinnan ja Forssan yhteisyrityksestä. Tuloja olisi tullut osuuksien 49/51 mukaisesti. Mahdollisesti olisimme nyt Mehiläisen osakkaana ja liikevaihto sen mukainen, mutta tämä ”ryssittiin”, valitettavasti.

Omakohtainen kokemukseni Hämeenlinnan sairaalan toiminnasta: Hoitoehdotus, leikkaus ja yksi yö tarkkailussa ja sitten kotiin. Näin ei mennyt, leikkaus tehtiin ja seuraavana yönä alkoi kova verenvuoto petivaatteet ja yöpuku veressä. Kävelin yöpäivystykseen verisenä kysymään, voiko ompeleita uusia. Kiltit hoitajat vaihtoivat kaikki verivaatteet uusiksi. Kysyin lääkäriltä aamukierroksella, voisiko haavan ommella uudelleen. Ei vastausta, kääntyi ympäri ja lähti pois. Seuraava ja sitä seuraava yö olivat vielä verisempiä, jopa neljä kertaa vaihdettiin edellä mainitsemani vaatteet, sitten aamukierroksella tehtiin ompeleita haavan päälle. Vuoto loppui, mutta nahkan alle tuli iso möykky verestä. Iso verisuoni oli jäänyt ompelematta kaikessa kiireessä. Lääkärillä liian kovat paineet ja kiireet. Ei ollut työtakuuta, eikä laskua hyvitetty virheestä.

Lopuksi totean, että muualla Suomessa pidetään oman kunnan palveluista kynsin/hampain kiinni. (esimerkkinä Vaasan sairaala) Toivoisin, että Forssan ja ympäristökuntien päättäjät ottaisivat oppia ja sisua edellä mainitusta Vaasan mallista.

Uusimmat

Fingerpori

comic