Mielipiteet

Forssan seudun kuntien yhteistyö

Kuntarajat erottuvat edelleen Forssan seudulla. Kuva: Seppo Pessinen
Kuntarajat erottuvat edelleen Forssan seudulla. Kuva: Seppo Pessinen

Olen muuttanut Forssan seudulle noin 20 vuotta sitten. Olen siitä lähtien seurannut paikallista kunnallispolitiikkaa aktiivisesti. Sitä on leimannut kuntien välinen epäluuloisuus ja pelko kuntaliitoksista. Forssan kuntien eripuraisuus on saanut jopa valtakunnallista huomiota. Yhteistoimintakeskusteluja on käyty runsaasti. Keskustelujen jälkeen on jokainen kunta vetäytynyt omaan poteroonsa.

Yllätyin todella, kun luin Sirkka-Liisa Anttilan kolumnin (FL 19.7.), jossa hän kirjoittaa, miten Forssan seudun kuntien vuosikausien mittaiset luottamuksellisen yhteistyön tulokset ovat kiistattomat. Näin totuudenvastainen väite on todella erikoinen, kun kyseessä on vaikutusvaltainen poliitikko. Saamme tässäkin lehdessä jatkuvasti lukea kuntien keskeisestä luottamuksen puutteesta. Niistä Anttilan kiistattomista tuloksista minulla ei ole havaintoja.

Sirkka-Liisa Anttila on tunnetusti vastustanut kuntaliitoksia. Hän on siten ollut myös merkittävä jarru, kun Forssan seudun kunnissa on etsitty yhteistyömuotoja, jotka saattaisivat edistää kuntaliitoksia.

Forssan seudun kuntien olisi pitänyt yhdistyä jo parikymmentä vuotta sitten. Silloin alue olisi elinvoimaisempi ja sillä olisi suurempi painoarvo mahdollisissa neuvotteluissa SOTE-palveluverkon kehittämiseksi. Nyt se on jo myöhäistä.

Uusimmat

Fingerpori

comic