Mielipiteet

Forssan seudun seurakunta on tarpeen

Jokioisilta entiset kirkkovaltuuston puheenjohtajat esittivät epäilynsä alueen seurakuntaliitoksesta (FL 29.8.). Heidän mukaansa sille ei ole pakottavaa tarvetta.

Mielestäni on hyvä, että useita vuosia kestänyt työskentely saatetaan loppuun. Nyt on päätösten aika.

Pakon edessä emme ole, mutta silloin on aika vaikuttaa, kun voi. Taaksepäin katsomalla saa perspektiiviä, mutta sinne ei voi jäädä.

Taloushallinto kirkossa on järjestetty uudestaan ja keskusrekisteriuudistus on tulossa. Hallinto voidaan hoitaa isommissa yksiköissä mutta ihmiset ovat tärkein. Myös työntekijöiden jaksamista on tuettava.

Uskon liitoksen tarpeeseen tällä seudulla ja näen sen tarkoituksenmukaiseksi. Tarvitsemme yhteistyötä ilman rajoja sekä tukea työhön ja hallintoon. Myös paikallisuutta on tuettava. Sitä kaikkea liitos toisi. Toivon, että voimme tässä hengessä edetä.

Uskon, että kirkkovaltuustomme on liitoksen takana lähes yksimieleisesti. Se tarkoittaisi kaikille suurta muutosta, myös Forssalle.

Olen valmis osaltani työskentelemään sen eteen. Yhteistä näkyä tarvitaan entistä enemmän tänä aikana. Yhteistyössä ja huolehtimalla, että seurakunta on lähellä: sillä asialla ollaan.

Esa Löytömäkikhra, Forssa, lääninrovasti, ohjausryhmän puheenjohtaja

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic