Mielipiteet

Forssan tiedotuslehti on tietopaketti

Postilaatikkoomme kannettiin Forssan tiedotuslehti 2/2019. Avasin lehden ja yllätyin. On komeaa painotyötä, värikäs ja paljon kuvia. Kannessa kahden nuoren ihmisen kuva ja kolmannella sivulla tutun poliisin kirjoittama pääkirjoitus, jossa hän väittää, että Wahrenin perintö elää ja kehuu samalla Forssan uutta strategiaa, joka on hyväksytty valtuustossa.

Ulkona satoi vettä, joten käytin paljon aikaa lehden lukemiseen ja siksi nimitän tässä lehteä tietopaketiksi, koska se sisältää paljon kaikille tärkeää tietoa.

Sivujen 10 ia 11 muodostamalla aukeamalla kaupunginvaltuuston ja – hallituksen puheenjohtajat yhteisessä kuvassa iloisesti hymyillen, esittelivät Forssan uutta strategiaa, jonka tarkoituksena on ohjata kaupungin päätöksentekijöitä ja työntekijöitä kaikessa toiminnassa. Tekstissä oli hyvin oivallettu ja annettu puheenjohtajille tilaa kertoa omat mielipiteensä tästä uudesta asiasta. Kaisa Lepola nimitti strategiaa ylimmäksi asiakirjaksi ja Mika Penttilä pelikirjaksi uudelle valtuustolle.

Heidän vastausten ja mielipiteiden perusteella voi päätellä, että he ovat aika paljon samanmielisiä ajatuksissaan, eikä poliittisia suuntauksia tuotu esille. Samantapaista yhdensuuntaisuutta voi havaita heidän poliittisilta ryhmiltään. Siitä osoituksena on alkuvuodesta aikaansaatu päätös monitoimikeskuksen rakentamisesta, jonka ansiosta kaksi päiväkotia ja kaksi koulua lopettavat toimintansa ja ainakin osa rakennuksista ehkä puretaan. Lapset aloittavat uudessa monitoimikeskuksessa sen valmistuttua.

Kaupunginvaltuusto otti uuden monitoimikeskuksen vakavasti, ja edestakaisin vekslatusta ja moneen kertaan äänestetystä päätöksestä vielä jälkikäteen innokkaimmat jatkavat mielipiteidensä julkaisemista.

Uuden talon hinta tuntui olevan monen murheena, miten selvitään isoista veloista? Itsekin olen pelännyt velkaantumista, mutta Forssan Lehden sivuilta olen nähnyt, että Forssan velkaisuus on pientä, verrattuna monen muun paikkakunnan ja kaupungin velkaisuuteen.

Tiedotuslehti on loppuun asti täynnä tärkeää myönteistä asiaa yrittäjien näkökulmasta katsottuna. Esimerkkinä on ohutlevytekniikalla hyvin pärjäävä Matimek Oy. Myös lehden runsaisiin ilmoituksiin kannattaa lukijoiden paneutua tarkalla silmällä, sillä sieltä voi löytyä tarpeellista ostettavaa edulliseen hintaan.

Tiedotuslehden luettuani tulin siihen tulokseen, että uusi strategia voisi olla hyvä sysäys Forssan pääsyyn oikealle nousun ja kehityksen tielle. Se pitäisi jokaisella tasolla olevien päättäjien omaksua ja toimia toisia päättäjiä ymmärtäen, jättämällä oman ja puolueen etu vähemmälle. Vain kohtelias käytös ja toisten mielipiteen kunnioittaminen johtaa ylös tästä tulirotkoksikin haukutusta kuopasta.

Uusimmat

Fingerpori

comic