Mielipiteet

Forssan vaalitulos – Vaaliliitto on lakien mukaista demokraattista toimintaa

Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Työväenyhdistyksen puheenjohtaja ilmoitti FL 8.7. paheksuvansa vasemmistoliiton ja vihreiden solmimaa teknistä vaaliliittoa, liitto ei hänen mukaansa kunnioita vaalien tulosta. Liittojen ja sopimusten pohjaltahan muodostetaan myös aina maahamme hallitus. Eli toimintatapa on yleisen käytännön ja lakien mukaista demokraattista toimintaa.

Nyt kävi vain niin että vasemmistoliitto kohotti vasenta kulmakarvaansa, jolloin työväenyhdistyksen sanelupolitiikka menee uusiksi. Työväenyhdistyksen puheenjohtaja ilmoitti ensi töikseen neuvottelukokouksessa, miten hän on jakanut tärkeät luottamuspaikat mm. kunnanhallituksen puheenjohtajan ja valtuuston puheenjohtajan.

Nyt pitää olla tarkkana, toteutuuko niiden puolueiden sisällä äänestäjien tahto (Perussuomalaiset ja Demarit), jotka ääntä pitävät äänestäjien tahdon toteutumisesta. Kunnioittavatko he vaalitulosta jakaessaan luottamuspaikkoja omassa puolueessaan? Saamieni käytäväkeskustelujen pohjalta ollaan edellä mainituissa puolueissa jättämässä vaaleissa menestyneitä henkilöitä ulkopuolelle mm. jaettaessa hallituspaikkoja.

Työväenyhdistyksen puheenjohtaja väittää (8.7.) virheellisesti, että vasemmistoliiton neuvottelijat eivät ole ottaneet yhteyttä demareihin. Olemme neuvotelleet kaikkien ryhmien kanssa ja tarjonneet yhteistyötä, pois lukien kokoomus ja kristillisdemokraatit.

Luontainen yhteistyökumppani tässä ajassa on vasemmistoliitolle Vihreä liitto. Yhteistyömme ”liimana” toimii vahvasti, luonto/ilmasto asiat, tasa-arvo sekä köyhyyden poistaminen ja ihmisarvojen kunnioittaminen.

Työväenyhdistyksen puheenjohtaja ilmoittaa suurten puolueiden jalomielisyydestä edellisten kunnallisvaalien jälkeen antaneensa muutamia luottamuspaikkoja Vihreille. Niin demarit voivat toimia nytkin halutessaan.

Kesäisin terveisin

Uusimmat

Fingerpori

comic