Mielipiteet

Forssan yöpäivystys

Olen mielenkiinnolla seurannut Forssan Lehden mielipidepalstan kirjoituksia Forssan yöpäivystyksestä. Jospa minäkin laitan lusikkani tähän soppaan kertomalla omia mielipiteitäni.

Itse olen ajatellut tätä asiaa siltä kannalta, että jos yöpäivystyksessä käy tällä hetkellä esim. keskimäärin 5 asiakasta, niin varmaan väestön ikääntyessä muutaman vuoden päästä kävijämäärä tuplaantuu.

Jokainen voi laskea, mitä se silloin tulee maksamaan Hämeenlinnan keskussairaalan yöpäivystyksessä, taitaa mennä säästöt miinukselle pahemman kerran.

Forssan sairaalan alasajo on ollut jo monta vuotta esillä ja jos tämä yöpäivystys vielä lopetetaan, taitaisi se olla viimeinen teko koko sairaalatouhulle.

Olen miettinyt lapsiperheiden asennetta tähän yöpäivystykseen, kun ei kuulu minkäänlaista kantaa puolesta eikä vastaan. Hyvin muistan, kun omat lapseni sairastivat esim. korvatulehduksia. Aina se kipu korvassa tahtoi alkaa illemmalla. Ei siinä auttanut muu, kun piti vaan lähteä yöpäivystykseen ja siitä sitten alkoi taasen lääkitys.

Mietin myös, eikö röntgenhoitajalla ole usein myös sairaanhoitajan koulutus. Voisiko tätä etua käyttää silloin, kun ei ole kuvattavaa vai menisikö tässä puurot ja vellit sekaisin.

Lopuksi vain totean, että olen itse joutunut jonottamaan Hämeenlinnan yöpäivystyksessä yli neljä tuntia kuivin suin, kun en huomannut ottaa eväitä mukaan. Aikuinen sen kestää, mutta pienet lapset ovat kovilla.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti