Mielipiteet

Forsssan uudesta ympyrästä

Liikenneympyrä on hyvä ja toimiva, mutta suuri osa sen käyttäjistä ei toimi siinä niin kuin pitäisi. Monet ajavat unohtaen täysin kevyen liikenteen sujumisen ja turvallisuuden. Liian monet ajavat vaarallisen kovalla nopeudella ikään kuin ”pyytäen” tehokkaita hidasteita ympyrään ajavalle liikenteelle. Nyt näyttääkin siltä, että hidasteet olisivat hyvä ratkaisu!

Menkää itse kukin kevyen liikenteen edustajana kokeilemaan, miten kevyt liikenne huomioidaan tässä ympyrässä.

Toinen ongelma Forssan ympyröissä on virheellinen suuntamerkin käyttö. Monet toimivat väärien huhujen ohjaamina. Tieliikennelain (TLL 35§) mukaan suuntamerkki on kytkettävä hyvissä ajoin ennen aiottua toimenpidettä. Jos ympyrään tuleva ja heti ensimmäisestä poistumiskohdasta siitä poistuva kuljettaja ei kytke suuntamerkkiä oikealle jo ennen ympyrään ajoa, niin ympyrään tulevat joutuvat odottamaan turhaan. Ympyrästä myöhemmin poistuvan on kytkettävä suuntamerkki oikealle heti, kun sen voi tehdä aiheuttamatta väärinkäsityksiä.

Liian monet kytkevät suuntamerkin vasta silloin, kun jo muutenkin nähdään auton poistuvan ympyrästä. Ympyrästä poistuvan on myös väistettävä kevyttä liikennettä.

Ps. 01.06.2020 voimaan tulevan tieliikennelain mukaan kaikki ympyrät ovat liikenneympyröitä.

Ympyrässä

Uusimmat

Fingerpori

comic