Mielipiteet

Golfin kierrätetyt sanonnat …ja mailat

Näin Loimijoki Golfissa.

Golf on harrastus, jota toteutetaan upeissa maisemissa, hyvässä seurassa ja se tarjoaa erinomaista liikuntaa.

On sanottu että golf on paholaisen keksimä laji, sillä 120 huonon lyönnin jälkeen 1 onnistunut lyönti pitää kiinnostuksen yllä ja luo uskoa parempiin kierroksiin.

Kukapa jatkaisi polkupyöräilyä, jos jokaisen talven jälkeen kaatuisi 20 metrin välein juhannukseen saakka, vaikka takana on vuosikymmenten ajokokemus.

Monia lajeja harrasteena en tiedä muuta lajia, johon liittyisi niin paljon sanontoja ja sutkauksia. Niitä ehtiikin 4 tunnin kierroksen aikana kuulla runsaasti, myös uusia, sillä pelikaverit saattavat olla ennestään tuntemattomia toiselta puolen Suomea. Tämä onkin myös yksi lajin hienouksia.

Minulle on kerrottu, että golflyönnin suurimpia haasteita on sopiva etäisyys pallosta, etenkin lyönnin jälkeen, ja kuulemma mitä aiemmin lyönnin perään katsoo, sen vähemmän on nähtävää.

Jos 100 metristä lyöty pallo jää sentin päähän reiästä, niin silloin saattaa kuulla : ”että on se kumma, kun varmatkaan ei enää uppoa”.

Näitä sutkautuksia sitten kierrätetään ansiokkaasti, kuten myös nykyisin mailoja… jos oheiseen Loimijoki Golfista otettuun kuvaan on uskominen, ja miksei olisi.

Itsekin olen niin monen kehnon kierroksen lopulla harkinnut mailojeni laittamista kierrätykseen. Ei siksi, että lopettaisin lajin, vaan siksi, että mitä ilmeisimmin tarvitsisin uudet mailat.

Mitähän mahtaa tapahtua kierrätykseen jätetyille mailoille?

Golfissa kuulee usein sanonnan että tänään jokin tietty maila / mailat ovat suorastaan liekeissä, kun peli sujuu hyvin.

Näin olen myös itse joskus ajatellut, tosin vähän konkreettisemmin. On näet tullut vahva halu laittaa puumailani (ne pisimmät) liekkeihin…lähinnä takkaan. Mutta eiväthän ne pala, kun ovat nykyisin valmistettu metallista. Joten polttaminen energiaksi ei puumailojen osalta ole kierrätysvaihtoehto.

Entäpä sitten ”rautamailat”? Ainakin minun kierrätetyt rautamailani voisi sulattaa ja valmista niistä erinomaisia lapioita. Niillä kun on kaivettu paljon maata…ja syvältä.

Entäs vanha putterini, haluaisikohan sen Putin??? En käy kysymässä.

Hyvää loppukautta!

Golfari

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic