Mielipiteet

GPS-paikannin kaikkiin vehkeisiin

Jos se on totta, että varastettu ruohonleikkuri löydettiin leikkuriin asennetun paikantimen perusteella, niin forssalaisten pitää reagoida ja asentaa kaikkiin, ainakin arvokkaampiin kulkuneuvoihin ja työkoneisiin paikannuslaite, jonka avulla varastettu esine taikka laite saadaan takaisin ja varas tiilenpäitä lukemaan.

En tosin tiedä, enkä osaa arvata, kuinka paljon paikantimen asentaminen ja ylläpito maksaa, mutta jos kysyntää olisi, niin kyllä paikalliset yrittäjät sen pian selvittäisi ja kysynnän lisääntyessä hintakilpailu tekisi tehtävänä.

Olen usein ihmetellyt, miksi alkoholin ja huumeiden käyttäjät eivät hoksaa, että Forssaan ei kannata kännipäissään mennä ajelemaan, kun täällä on niin hyvät poliisit, että käry käy varmasti. Tästä asiasta voisi lehdistö ja muu media levittää tietoa ja sillä saattaisi myös poliisin työ jopa vähentyä.

Peltipoliisin räjäyttäminen oli ensimmäinen yleiseen tietoon tullut tapaus. Mitähän räjäytystä suunnittelevat tuumaisivat, jos valvontakameran tolppa olisi pitempi ja siellä ylempänä alas suunnattu kamera, joka laukeaisi tolpan vieressä tapahtuvasta koskettelusta ja liikkeestä ja lähettäisi samalla kuvan valvontakeskukseen? Tarkka valokuva helpottaisi tihutyön tekijän kiinnisaamista.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti