Mielipiteet

Hallitus panostaa tulevaisuuteen

Arvostan Antti Häkkästä poliitikkona. Hän on suora ja johdonmukainen. Tästä huolimatta olen monesta asiasta hänen kanssaan aivan eri mieltä.

Forssan Lehdessä (23.2.) Häkkänen ennustaa, että kriisikunnat kasvavat Marinin hallituksen politiikan vuoksi. Sipilän hallituksen politiikan lopputuloksena viime syksy oli kunnille todella rankka. Rahoituspohja petti ja valtion rahoituksen vaikutus syvensi kuntatalouden vaikeuksia yli 200 miljoonalla. Tänä vuonna se on tuplasti positiivinen, mutta kuntien oma tulopohja on heikentynyt, joten helppoa kunnissa ei ole.

Tulevaisuuden lääkkeistä olen Häkkäsen kanssa pitkälle samaa mieltä. Panostamalla tieteeseen, teknologiaan ja yritystoimintaan Suomi saadaan nousuun. Lisään tähän panostukset ihmisiin ja eriarvoisuuden poistamisen. Eriarvoisuuden kasvu on ilmastonmuutoksen ohella suurin uhkamme.

Marinin hallitus on kääntänyt juuri nämä elintärkeät panokset leikkauslinjalta nousuun. Investointeja vauhditetaan korottamalla irtaimen käyttöomaisuuden poistoja noin 200 miljoonalla eurolla. TKI-panokset ovat ensi vuonna kaksi miljardia euroa, koulutuksen lisäresurssit noin 400 miljoonaa.

Mitä tulee pysyviin ja väliaikaisiin menoihin, aiemmin tapana on ollut toteuttaa mm. kärkihankkeita.

Oleellista on, että hallituksen työllisyyspanokset ovat toimivia. Uusimmissa tilastoissa työllisyys on vahvistunut, vaikka työttömyyskin on kasvanut. Euroopan unionin komissio nosti Suomen kohdalla esiin mm. panostukset aktiiviseen työvoimapolitiikkaan. Juuri näin nykyhallitus tekee, jotta myös vaikeimmin työllistyvät voivat päästä töihin.

Uusimmat

Fingerpori

comic