Mielipiteet

Haluamme lapsille parasta – Ruostejärven leirikeskusta ei sovi myydä

Ruostejärven leirikeskus on tyhjillään. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ruostejärven leirikeskus on tyhjillään. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Lehdessä oli lauantaina 26.9. Juhani Kähkösen paljonpuhuva kirjoitus, joka käsitteli monipuolisesti Ruostejärven leirikeskusta. Kannattaa lukea uudestaan, jos on unohtunut.

Enempää puuttumatta jutun sisältöön tuon esiin omia mietteitäni aiheesta. Viime aikoina Forssaa on hallinnut slogan: ”Haluamme antaa lapsille parasta.” Sama slogan pätee hyvin myös leirikeskusasiassa. On sääli, että niin upea virkistyspaikka on päästetty alennustilaan. Jos todella halutaan antaa lapsille parasta, niin ensiarvoisen tärkeää olisi tämän hienon virkistysalueen saattaminen asianmukaiseen kuntoon.

Kaupunginjohtajan ehdotus alueen myynnistä ei saa minulta kannatusta. Myynnistä saatava raha ”lämmittäisi mieltä” hetken aikaa, mutta kun rahat olisi käytetty, oltaisiin taas ”tyhjän päällä”. Alueen ostaja olisi hyvillään, mutta Forssa peruuttamattomasti menettänyt arvokkaan virkistysalueen.

Eräs valtuutettu mainitsi, että alue on aikanaan saatu lahjoituksena nimenomaan lasten virkistystoimintaa varten. Mielestäni on epäkohteliasta olla kunnioittamatta ja arvostamatta lahjoitusta ja sen antajaa. Niinpä aluetta ei sovi myydä, vaan se pitää kunnostaa virkistyskäyttöön. Näin tehdessään kaupunki panostaisi lasten, nuorten ja aikuistenkin hyvinvointiin pitkälle tulevaisuuteen.

Arvoisat päättäjät, harkitkaa tarkkaan asiaa, sillä kyse on teidänkin arvomaailmastanne!

Lapsiystävällisen Forssan puolesta:

Uusimmat

Fingerpori

comic