Mielipiteet

Hämeenlinna jatkaa Forssan viemistä

Ne, jotka ovat seuranneet politiikkaa, ovat vuosien kuluessa nähneet, kuinka monet asiat ja palvelut siirtyvät vähitellen Forssasta Hämeenlinnaan. Siirtymiselle ei näy loppua, kun muistaa, mitä sairaalapalveluista on puhuttu ja kirjoitettu. Eikä kestä kauankaan, kun teatteria ja konsertteja haluava väki joutuu matkustamaan Hämeenlinnaan isompia näytöksiä nähdäkseen. Siitä on todisteena tiistain Forssan Lehdessä ollut koko sivun uusintailmoitus, jolla väkeä houkutellaan Verkatehtaan konserttiin.

On kulunut reilu vuosi, kun me kolme aktiivista miestä kirjoitimme mielipidesivulle ajatuksemme ja ehdotuksemme kunnollisen konsertti- ja juhlasalin saamisesta Forssaan, jonka lehti julkaisi 24.11.2018. Halusimme tänne tilavan juhlapaikan, jossa olisi hyvät istuimet, hyvät narikkatilat ja riittävät sisääntulo ja poistumistiet. Silloin kävi kuumana keskustelu monitoimitalosta ja sinne rakennettavasta isosta liikuntasalista, joka olisi tarvittaessa mahdollista muuttaa nykyajan vaatimukset täyttäväksi juhlasaliksi. Joka puolelta kansalaisten ja päättäjien riveistä näytettiin ehdotukselle vihreää valoa.

Kului aikaa ja tuli tämä syksy ja viimeinen monitoimikeskuksesta päättäminen siirtyi kaupunginvaltuuston päätettäväksi. Istuin itsekin valtuustosalin lehterillä kuuntelemassa päätöksen käsittelyä. Vain kokoomuksen edustaja oli suoraselkäinen ja ehdotti monitoimikeskuksen (käytettiin muutettuja nimiä) rakentamista suurella juhlasalilla. Muut olivat säästösyistä pienen salin kannalla. Äänestysten jälkeen hyväksyttiin päätös, jolla valtionavut huomioiden saattaa säästyä rahasumma, joka kokonaiskustannukset huomioiden on vain pieni osa koko potista.

Päätöksen jälkeen ajattelin itsekseni, että näin saamme edelleen pärjätä urheilutalon ja työväentalon muutaman sadan henkilön juhlasaleilla. Ja niin näyttää käyvän. Hämeenlinna vie ja Forssa vikisee edelleen.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti