Mielipiteet

Hei me lennetään!

Ilmastohypnoosi kaataa kansaa. Autoilijoista, Mansikeista ja metsänomistajista on tehty suuria rikollisia. Ilmaston pilaajista puhuttaessa olisi luontevaa ja perusteltua aloittaa kuitenkin lentoliikenteestä.

Pelkästään suomalaisten lentämällä tehdyillä ulkomaanmatkailuilla on yhtä saastuttava vaikutus kuin kaikkien suomalaisten henkilöautoilulla aikaan saamat vastaavat päästöt. Lisättäessä lentoliikenteen saasteisiin vielä kotimaankin lentoliikennematkailu, niin saastuttaminen on massiivisesti merkittävämpää lentämällä kuin henkilöautoilulla aikaan saatu. Suomalaiset saastuttavat ulkomaan lentomatkailullaan toiseksi eniten kaikista maailman maista asukaslukuun suhteutettuna!

Koska autokanta vaaditaan muutettavaksi sähköiseksi, niin eikö olisi tässä valossa ensisijaisempaa ja tasa-arvoista, vaatia siirtymistä sähkölentokoneisiin? Riittävän isot akut koneisiin, mutta ei kuitenkaan niin isoja, etteivät koneet jaksaisi nousta ilmaan tai oikeastaan, niin isoja niiden pitäisikin olla…

Euvostoliiton ja Suomen välillä tapahtuva jatkuva edestakaisin reissaaminen on esimerkillistä saastuttamista. Eivätkö poliitikot, mepit ynnä kaikki se muu paperinpyörittäjädivisioona voisi ottaa mallia Greta Thunbergistä ja purjehtia vastedes nuo matkat meritse? Hyvillä tuulilla voisi myös käyttää kuumailmapalloilua, siihen tosin tarvitaan kaasua, mutta saastuttaminen lienee silloinkin vähäisempää. Kerrospukeutuminen olisi silloin hyvä muistaa.

 

Viimeisin älynväläys oli bensalle ja dieselille ehdotettu ”fossiilisten polttoaineiden myyntilupajärjestelmä”, joka käytännössä nostaisi rajusti em. polttonesteiden hintaa.

Kuolleena syntynyt ajatus sinänsä, mutta ehdotus olisi pitänyt sisältää myös lentopetrolin, kerosiinin.

Ilmastohypnoosi on poliittistaloudellisteologinen valinta. Vastikään Suomessa valmistui yliopistotasoinen tieteellinen tutkimus, joka osoittaa, että viimeisen 100 vuoden aikana lämpötilan noususta 0,1 asteella hiilidioksidin vaikutuksesta on ihmisen vaikutus ollut korkeintaan 0,01 astetta! Tutkimus on vaiettu mediassa, koska se on jyrkässä ristiriidassa IPCC:n raportin kanssa.

Maailman 10 suurimman rahtialuksen ei tarvitse noudattaa minkäänlaisia päästörajoituksia. Nämä 10 suurinta alusta käyttävät raskasta polttoöljyä, jotka aiheuttavat saman hiilidioksidipäästömäärän kuin koko autoileva maailma.

Tämä ilmastohöyhötys on sinänsä viihteellistä seurattavaa, koska se on oikeastaan korvannut suomalaiset viihdeohjelmat.

Olisi paremminkin syytä olla huolissaan Suomessa, taiteilijavapauden, ilmaisunvapauden, uskonnonvapauden ja ylipäänsä sananvapauden rajoittamispyrkimyksistä. Olemmeko siirtymässä natsi-Saksan ja Neuvostoliiton aikana vallalla olleeseen ”valikoivaan ilmaisun vapauteen”?

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti