Mielipiteet

Hellehelvetti

Lounais-Hämeen läänissäkin helleraja on ollut rikottuna jo viikkoja. Eikä loppua näy.

Ukkosherrakaan ei ole ajeluttanut rattaitaan aikoihin.

Vanhukset kärventelevät yksiöissään. Avaavat hädissään ikkunat, mutta se ei auta, koska ulkoilma on lämpimämpi kuin sisäilma. Heidän juomapuolensakin on hakusessa, elleivät kodinhoitajat auta tarpeellisessa tankkaamisessa. Janon tunnetta kun heillä ei helteellä ole. Lämpöhalvaus on oven takana. Suomessa menehtyy vuodessa helteen vuoksi 100–200 ikäihmistä. Miettikää lähiomaiset.

Järvivesikin on lähes kiuaslämpöistä ja levää väärällään, mutta onneksi suihkusta tulee kylmää vettä.

Sanotaan, että pelkkää vettä ei ole hyvä juoda montaa päivää peräkkäin. Välillä on hyvä juoda vaikka mehua tai haaleaa sokeroitua teetä. Suolatasapainoa voi herätellä suolakurkulla tai kivennäisvedellä.

Muista juomista puheen ollen. Runsas alkoholin ja varsinkin oluen käyttö luokitellaan helteellä supervaaralliseksi. Terveen työikäisen keppanan juonnin riskirajoilla ollaan sixpackin verran juotuna päivittäin.

Ei aikaakaan kun ratakiskot alkavat vääntyillä. Onneksi Forssassa ei niitä ole. Autojen parkkikiekot ovat jo sulaneet. Antaakohan Asta sakon, jos näytät.

Kadulla näkyy yhä enemmän ruskettuneita murjaaneja.

Eräät hädissään varasivat etelänreissun, olisi vilpoista ainakin öisin.

Nyt kun ensiäidit odottavat kesälastaan, on hyvä miettiä tulevan tytön nimeksi Kesä Helle. Muistaisi varmaan syntymävuoden hellekesän.

”On pitkä kuuma kesä ja mä aion elää sen ” ( Popeda )

Keijo Wääri


Uusimmat

Fingerpori

comic