Mielipiteet

Helpotetaan oloamme helteellä – Juo paljon vettä ja viilennä itseäsi suihkussa

Kuva: Ville Mäkilä
Kuva: Ville Mäkilä

En ole kovasta helteestä nauttivaa ihmistyyppiä. Tykkäisin enemmän viileähköstä puhtaasta ilmasta, jota on helppo hengittää. Helteet ja lämpimät, jopa tukahduttavat helteet kuuluvat kuitenkin kesään ja niitä joskus tulee, tykkäämme taikka emme. Kun emme pysty säätä säätämään sopivaksi, niin silti pystymme tekemään oloamme helpommaksi.

Ei ole huvilaa järven rannalla, mutta sauna ja suihku on kuivalla maalla ja niilläkin voi oloaan yrittää tehdä vähän mukavammaksi. Ihan ensimmäiseksi kerron hyväksi havaitsemani keinon veden juomisesta. Päästä pullo täyteen viileää kirkasta forssalaista vettä ja laita se jääkaappiin jäähtymään. Juo siitä usein ja täytä pullo juotuasi, niin sinulla on aina kylmä juoma kaapissasi. Limpsaa ja oluita et tarvitse. Mutta jos olet niihin tottunut ja ne tuntuvat ”juotavan hyviltä”, niin ei kun juomaan vaan.

Tykkään käydä illalla suihkussa ilman saunaakin. Menin illalla ensin normaalilämpöiseen suihkuun ja pesin kevyesti tukkani ja muita helposti hikoavia paikkoja. Sitten se hyvä keino. Pienensin vähitellen suihkun lämpimän veden määrää. Vesi, jonka alla olin, viileni vähitellen, sanoisin aika viileäksi, mutta kukin tehköön sen oman halunsa ja nautinnon mukaan. Eikä siinä viileän veden alla tarvitse kovin kauan olla

Sitten kuivaus reilunkokoiseen pyyhkeeseen ja istumaan parvekkeelle, Tv:n ääreen, avoimen ikkunan läheisyyteen jne. missä viihdyt. Pakko ei ole pukeutua, vaan istua voi pyyhkeeseen tai vaikka lakanaan kääriytyneenä. Olethan kodissasi, jonka herra sinä olet. Suihkuttelun ja kasteen voi uusia ennen nukkumaan menoa.

Jos tulee lisää helteitä, niin juodaan paljon vettä, siihen emme tuuperru eikä seuraavana päivänä päästä jomota.

Hyvää ja aurinkoista juhannusta kaikille.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic