Mielipiteet

Helppo on rannalta huudella

Ennen oltiin politiikassa oikealla tai vasemmalla nyt ollaan oikeassa tai väärässä. Oikeassa olemista ei enää tarvitse perustella tosiasioilla. Nyt voidaan omaa väitettä tukea väärässä olijan oletetuilla huonoilla piirteillä, kuten ihmisvihalla ja pelottelun halulla. Vastaväittäjän (oletettuja) ominaisuuksia apuna käyttävä väittelykeino on vanha ja sillä on nimikin: ad hominem.

On ymmärrettävää, että Forssassa valtavirran tasaiseen pintaan tottuneet haluavat teilata kareista varottavat äänet. Varottajat ehkä saadaan hiljennettyä, mutta karikot eivät sillä poistu. Ne eivät täällä vielä näy. Kaukana kavala maailma.

Kaukaa huutelevat poliitikkommekin. Vai kuinka monta muslimipoikaa on oman lapsen tai lapsenlapsen päiväkotiryhmässä tai koululuokassa? Itä-Helsingissä asuvien sukulaisteni kautta olen kuullut monikulttuurin kääntöpuolesta. Hallitus ja suuri osa eduskuntaa kuitenkin kannattaa nykyjärjestelmää, jossa muukalaisrakkauden nimissä verovaroin muutetaan pienituloisten asuinalueet samannäköisiksi kuin missä tahansa EU-suurkaupungissa.

Pidän edelleen järjettömänä auttamistapana antaa kehitysmaiden miesten tulla rajojen yli Kelaan. Suomen viranomaisethan eivät pysty tämän hintaa määrittelemään euroina. Yhteiskunnallinen hinta näkyy joka puolella Eurooppaa. Kunnat on käsittääkseni Suomessa velvoitettu ottamaan valtion ohjaamat ulkomaalaiset vastaan. Forssalaistenkin kannattaisi lukea jokin islamkriittinen kirja, jotta tietäisi, mikä jälkeläisiä odottaa.

Ja olisi mukava pystyä keskustelemaan asioista, eikä vain niiden esittäjistä. Tuon esiin tietoja maista, joissa jo on suuri muslimivähemmistö. Tarkoitus ei ole pelotella, vaan kertoa, miltä tulevaisuus näyttää, jos jatkamme nykymenoa ja kun hämeenanttiloiden, HS:n ja Ylen sokerikuorrutetut kertomukset eivät ole koko totuus.

Erdoganin juna (puheesta v. 1998) puksuttaa vielä: ”Demokratia on juna, jolla kuljemme, kunnes olemme määränpäässä” (maailman laajuinen kalifaatti).

Timo HelinForssa

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic