Mielipiteet

Henkien taistelu

Forssan Lehden Mielipiteet-sivu tarjoaa niin kirjoittajille kuin lukijoillekin mielenkiintoisen kohtaamispaikan. Usein kirjoittajat onnistuvat kiihottamaan toisensa järjen ja tunteen voimalla mitä viihdyttävimpiin Henkien taisteluihin. Sapeleita kalistelevat Faktat ja Fiktiot, Järki ja Tunne, Tiede ja Taide.

Jokainen meistä voi kirjoittaa oman elämänsä väitöskirjan. Sisältö voi olla pilkuttavaa kuvausta ja kuivaa faktaa tai luovaa hulluttelua ja rikasta elämäntarinaa – molemmille on tilaa ja tilausta. Me ihmiset vaan sattumalta olemme erilaisia –onneksi! Millaisen väitöskirjan sitten itse kirjoittaisin tai kukaties vielä kirjoitankin? Otsikko on vielä auki, mutta se saattaisi olla matkakertomus Joulumerkkikodista joutomieheksi.

Hyvä kirja voi olla sataan tutkimukseen ja lähdeteokseen perustuva johtopäätös tai omakokemuksellinen matkakuvaus. Minun mahdollinen väitöskirjani perustuu jälkimmäiseen. Ihmisellä on ainutlaatuinen kyky kokea ja tuntea. Sympatia ja empatia ovat inhimillisen elämän keskeisiä elementtejä. Toisen asemaan asettuminen ja edes pyrkimys ymmärtää toista edesauttavat totuuden etsintää. Kuitenkin on niin, että me jokainen elämme oman totuutemme keskipisteessä.

Kiitos Matti ja Alpo

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic