Mielipiteet

Henkilöstömitoitus kuntoon!

Henkilöstömitoitus kuntoon! Vuonna 2017 Suomessa asui 1,1 miljoona yli 65-vuotiasta. Tämä luku kasvaa 2030 mennessä 1,4 miljoonaan. Vanhus on yleisempää kuin koskaan ennen ja koskettaa välillisesti tai välittömästi yhä useampia ihmisiä.

Dementiaa sairastavien ihmisten määrä kasvaa lähitulevaisuudessa merkittävästi. Dementia ja varsinkin siihen liittyvät käytösoireet on merkittävin pysyvän laitoshoitoon johtava sairaus.

Hyvän hoitajan tunnistaa inhimillisyydestä, ystävällisyydestä, empaattisuudesta, ammattitaidosta ja iloisuudesta. Hoitajan luonne vaikuttaa luonnollisesti siihen, miten hyvin hän pystyy vanhusta hoitamaan. Asiantunteva hoitaja jaksaa kuunnella vanhaa ihmistä. Kuunteluherkkyys ei vielä riitä, vaan on myös uskottava ja ymmärrettävä, mitä vanhus viestii ja kyettävä toimimaan sen perusteella.

Henkilöstömitoitus on monessa hoitopaikassa minimi, silloin hoitajat eivät kykene heidän tavoitteisiinsa. Mielestäni vanhuspalvelulakiin on kirjattava henkilöstömitoitus. Ikäihmisten asia ei ole jonkun tietyn puolueen tehtävä, se on meidän kaikkien yhteinen asia. Pidetään huolta toisistamme.

Prabhakaran Ranjith Kumar
sairaanhoitaja/terveydenhoitaja, kansanedustajaehdokas (sd.)

Uusimmat

Fingerpori

comic