Mielipiteet

Hieman lähihistoriaa

Nimimerkille Erotkaa (FL 16.1.2019). Kuntalehden artikkelissa 25.5.2015 ” Kunnilta varautumissuunnitelmat isoon pakolaismäärään” kirjoitetaan:

”Kuntia pyydetään nyt tekemään touko-kesäkuun aikana, viimeistään elokuussa aiesopimukset siltä varalta, että Suomessa alkaa laajamittainen maahanmuutto. Maahantulon ja pakolaisten sijoittamisen järjestelyn organisoinnissa on tarvittaessa mukana koko viranomaiskenttä: kuntien ohella sisäministeriö, ELY-keskukset, poliisi, puolustusvoimat sekä järjestöjä, muun muassa SPR.”

Samassa artikkelissa myös seuraava teksti:

”Sisäministeriön ohjeen mukaan laajamittaisen maahantulon varautumisessa majoituspaikkatavoite kaikkien ELY-keskusten alueella on yhteensä 80 000.”

Sipilän hallitus, jossa perussuomalaisetkin olivat, aloitti työnsä 29.5.2015. Perussuomalaiset myös kirjautti hallitusohjelmaan tiukan linjauksen maahanmuuttoon. Soini ei tätä linjausta noudattanut, ja jäsenistö kertoi kesäkuussa 2017 Soinille mielipiteensä ja johto vaihtui.

Alkuperäinen jo sovittu hallitusohjelma ei siis Sipilälle ja Orvolle kelvannut, vaan perussuomalaiset heitettiin pihalle hallituksesta vedoten arvopohjaan, joka kyllä nyt vaalien alla kelpaa muillekkin puolueille vaalipaniikin iskiessä. Hallituksessa jatkoivat samat äänestäjänsä pettäneet Soinikraatit, jotka kravatin kiristyessä muuttuivat sinisiksi.

Massiivinen maahanmuutto ei siis tullut yllätyksenä, ja siitä oli sovittu ennen kuin perussuomalaiset hallituksessa istui. Jäljet johtavat edelliseen kokoomusvetoiseen hallitukseen.

Sipilä lokakuussa 2015 puhuu silkkaa palturia:

”Kukaan ei osannut nähdä, että juuri tänä kesänä sadattuhannet ihmiset päättävät lähteä etsimään turvaa ja parempaa elämää Euroopasta, vaikka Syyriassa, Irakissa, Afganistanissa ja Libyassa epävakaus on jatkunut vuosia, pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi eduskunnan ulkopoliittisessa ajankohtaiskeskustelussa.”


Jarmo Kalliola

Perussuomalaiset

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic