Mielipiteet

Hintojen nousuvauhdit

Elenia nostaa sähkönsiirtohintoja ja kokonaisvaikutus tulee olemaan 9,9 % elokuun alusta alkaen. Siirtohinnat on noussut jo muutaman kerran vuodesta 2010 alkaen. Perusteluina on ollut se, että yhtiö uudistaa vanhoja ilmajohtoverkkojaan säävarmoiksi eli rakentamalle ne maan alle, jolloin huolto- kuin muutkin kustannukset töidenkin osalta tulevaisuudessa vähenisi.

Muistetaanhan viime kuin edellistalven tykkylumista johtuvat pitkät katkokset Kainuun korvessa kuin jossain muuallakin päin Suomea, mutta vähemmin vaurioin. Kun nämä johdot on saatu maan alle upotettua säävarmoiksi, niin saadaanko me maksajat maksetut investointirahat takaisin, silloin kun ei tarvitse enää tykkylumivauriokorjauksiakaan enää tehdä? Tulemmehan mukavuuteen ja varmuuteen ne rahat sijoittamaan, vaikka suurin osa kansalaisista joutuu maksamaan hammasta purren. Ainahan sijoitustoiminnasta maksetaan osinkoja osakkaille.

Nykyisessä hurjassa hintanousurumbassa kansalaiset joutuvat maksamaan useita korotuksia, kuten esimerkiksi jokavuotiset vuokra-, polttoaine-, alkoholi-, lääke-, tupakka- ja veronkorotukset sekä muut korotuksetkin. Eläkekorotukset, ne kuuluisat taitetut, nousevat vain 0,5:n prosentin luokkaa, mikä on tosi naurettavaa hintakorotuspolitiikkaa, kun vuokratkin takuuvarmasti aina nousee 3%:n vauhdilla!

Vähävaraiset joutuvat edelleenkin karsimaan menojaan ja kohta ei ole mistä edes voisi menoja vähentää, kun ovat ruoka- ja lääkemenotkin jo karsineet.

Sanonta,että puhtaus on puoli ruokaa ja rakkaus on toinen puoli ruokaa, ei varmasti elätä, mutta jos niillä eläisi niin ruoan syöntiä ei maapallolla tarvita, jos rakkautta vain riittää edes puoliksi.

Matti Hirvonen


Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti