Mielipiteet

Historia toistaa itseään – Vihreät omineet luonnonsuojeluaatteen

Rinnastetaanko metsänomistajat sademetsien tuhoajiin? Kuva: Tapio Tuomela / FL
Rinnastetaanko metsänomistajat sademetsien tuhoajiin? Kuva: Tapio Tuomela / FL

Aikoinaan 70-luvulla etenkin nuorison piirissä levisi valtava vasemmistoinnostus. Se sai käyttövoimansa sen aikaisesta sodanjälkeisestä Neuvostoliiton pelosta, jota vasemmisto käytti härskisti hyväkseen. Jos et ole meidän puolella olet meitä vastaan.

Sekä valtakunnan media, että nuorisojärjestöt, joka molemmat vähitellen täyttyivät vasemmistolaisista, levittivät kommunismin ilosanomaa ilman mitään kritiikkiä ja ilman, että kukaan uskalsi panna vastaan, koska heti leimattiin neuvostovastaiseksi.

Kerrottiin kauniita tarinoita Neuvostoliiton tasa-arvosta, täystyöllisyydestä sekä siitä, että siellä ei ole saasteongelmia, koska 5-vuotissuunnitelmissa ne torjutaan jo etukäteen.

Eikä kansa, joka omistaa maat ja tehtaat sotke omiaan. Se aate sitten hiipui, kun Neuvostoliitto kaatui ja totuus paljastui.

Tässä nykymenossa on jotakin hyvin samantapaista. Vihreät omivat itselleen koko luonnonsuojeluaatteen ja jos et kannata heidän aatteitaan, olet ympäristön vihollinen.

Kaikki metsänomistajat, karjankasvattajat ja maanviljelijät ja tuotantolaitosten omistajat ovat pahiksia, jotka pyrkivät vain voiton maksimointiin ja tuhoavat ympäristöä, jota vain he puolustavat.

Nuoriso, etenkin kaupungeissa ovat paniikissa, kun heidät on manipuloitu vähän samaan tapaan, kuin 70-luvulla. Samoin, kuin silloin Suomi rinnastettiin pahoihin kapitalistimaihin ja riistäjiin, niin nyt metsänomistajat rinnastetaan Etelä Amerikan sademetsien tuhoajiin ja turpeenkäyttäjät Kiinan ym. massiivisiin öljyn- ja hiilen käyttäjiin.

Silloin haluttiin tehdä Suomesta sosialismin ihannemaa keinoja kaihtamatta ja seurauksista välittämättä.

Nyt tehdään ympäristön suojelun ihannemaa, jossa ei metsiin kosketa, ei kaiveta kaivoksia, eikä rakenneta tehtaita eikä riistetä maata, mutta eletään vain hienosti tekemällä siistejä sisätöitä ja hoivaamalla toisiamme.

Jatketaan elämää kuitenkin vain hyvinvointivaltiossa.

Kyllä se siitä!

Uusimmat

Fingerpori

comic