Mielipiteet

Hoitotahto ja elinluovutus

Elinluovutustahdon voi ilmaista perinteisen elinluovutuskortin lisäksi kirjaamisella sen Omakanta-palveluun tai mukana kulkevalle paperille ja kertomalla siitä lähiomaisille. Kuva: 0
Elinluovutustahdon voi ilmaista perinteisen elinluovutuskortin lisäksi kirjaamisella sen Omakanta-palveluun tai mukana kulkevalle paperille ja kertomalla siitä lähiomaisille. Kuva: 0

Kuten tunnettua itse kullekin lienee, ovat perinnönjaot kovin riitaisia prosesseja jälkeemme jääneiden taistellessa kynsin ja hampain ”kupeista ja lusikoista”, jolloin veljes / sisarrakkaus loistaa poissaolollaan välien tulehtuessa ja jopa täysin katketen koko loppuelämien ajaksi.

Välttyäksemme aiheuttamasta jälkeläisillemme moisia riidanaiheita lieneekin meidän hyvä tehdä omana elinaikanamme muutamia ennalta ehkäiseviä toimia ja tekoja kuten esimerkiksi kirjallinen hoitotahto sekä elinluovutustestamentti ”Lahja Elämälle” elinluovutusten mahdollistamiseksi, vaikkakin niitä tehtäneen myös ilman omaisten suostumuksia.

Niin kutsuttu ”kuolinsiivous” olisi itse kunkin hyvä tehdä kotonaan vielä omana elinaikanaan. Tämä tarkoittanee ymmärtääkseni kaikenlaisista turhuuksista luopumista mukaan lukien myös erinäisten yhdistysten jäsenyydet, jotta ne eivät jäisi perikunnan huolehdittaviksi, koska nk. ”kuolleet jäsenet” kummittelevat vuosikaudet monenlaisissa rekistereissä mukaan lukien myös puolueiden jäsenrekisterit!

Minimalistinen elämänkatsomus elämämme kalkkiviivoilla ei tarkoittane omasta elämänlaadustamme luopumista, mutta se voi kuin voikin estää jopa ”henkeen ja vereen” asti kohdistuvia sukuriitoja veljesten ja sisarusten välillä perinnönjaon ”sinulle… minulle” -sodissa, joilta tuskin mikään suku on kokonaan säästynyt.

Omalta osaltani olen kaiken jo valmiiksi tehnyt mukaan lukien anatomisen kehoni lahjoitustestamentti lääketieteellisen tutkimuksen ja koulutuksen hyväksi sisältäen myös omat kirjalliset aineistoni alalla toimivien erinäisten rekisteröityjen terveydenhuollon ammattilaisten hyödyksi!

Uusimmat

Fingerpori

comic