Mielipiteet

Hölynpölyä EU:sta

Jälleen oli EU:n kallispalkkainen ja turhanpäiväinen direktiivejä suoltava virkamiesarmeija vauhdissa pukuloistossaan. Suomalaisten iloksi suunnitellaan jatkoa mm. kurkkudirektiiville, puusaunakiellolle ja saunapalvin käyttörajoituksille. Nyt on viime vuonna sorvattu direktiivi, jolla puuta työstävät sahat ja muut laitokset velvoitettaisiin tekemään kalliit investoinnit pölyn poistamiseksi. Siten puunjalostuksessa työskentelevät henkilöt altistuisivat vähemmän pölyn aiheuttamille vaaroille.

Suomessa työsuojelua on tehty työsuojeluviranomaisten toimesta työpaikoilla jo lain mukaan hyvin toiminnassa jokaisella työpaikoilla, työsuojeluvaltuutettujen ja toimikuntien hyvässä valvonnassa sekä vaarojen ennakkoehkäisyssä!

Pölyä vastaan paras ase on henkilökohtainen suojain, joita tähän asti on jo työsuojelulain nojalla käytetty pölyisillä työmaillamme. Onko pölydirektiivin tarkoitus ainoastaan ajaa suomalainen puunjalostus ahtaalle vai tuleeko EU:n hölynpölydirektiivi käyttöön myös mm. kaivoksiin, paperitehtaisiin, myllyihin, leipomoihin ja pitääkö jatkossa traktoreihinkin asentaa peltopölyjen talteenoton keräävä laitteisto?

Höyläämöillä toki syntyykin puupölyä, mutta esimerkiksi sahoilla tuoretta puuta halkaistaessa saadaan aikaan ainoastaan hyvä tuoksu. Sahoilta saa sivutuotteena sahanpuruakin sirkuksille sekä Brysselin EU:n suurelle näyttämölle.

Eräät suomalaismepitkin olivat suutuksissaan, kun eräs suomalainen sanomalehti onnistui tuon pölydirektiivin suunnittelun aikanaan paljastamaan.

Suomen tulisi vaatia virkamiesarmeijan pienentämistä yt-neuvottelumenettelyllä ja kulujen karsimista. Meiltä kuluu turhaan rahaa ja voimavaroja, kun jatkuvasti joudumme taistelemaan EU:n mielivaltaa vastaan ja toimittamalla tietoa siitä, millaisissa olosuhteissa täällä todella elämme ja millaista on työnteko tosielämässä täällä EU-rajan äärilaidassa!

Käsittääkseni Suomi on jo ollut EU:n edelläkävijä työsuojelullisissa asioissa, mutta aina löytyy parannettavaa. Pula-aikana esi-isämme joutui nälkävuosina syömään pettuleipää, joka sisälsi ruisjauhoa ja jauhettua puunkuorta melkein kuin sahanpurua!

Matti Hirvonen


Uusimmat

Fingerpori

comic