Mielipiteet

Homo, läski ja mitä näitä nyt on?

Mitä haukkumasanaa kuulee eniten koulun käytävillä? Läski? Ei, vaan homo. Homottelu on yleistynyt paljon kouluissa, ja se ei kuulosta kivalta.

Minusta tämän haukkumasanan käyttö on ehdottomasti väärin. Se loukkaa ihmisiä, jotka ovat homoseksuaaleja ja pelottaa niitä, jotka vielä painivat asian kanssa. Mieti, olisiko itse kiva tulla ulos kaapista, kun kaverit huutavat muille koko ajan ’homo’?

Homottelu vahvistaa käsitystä siitä, että se on halveksuttavaa ja väärin. Kuulen itsekin homottelua ympäriltäni ja olen puuttunut siihen, sillä se alkaa joskus toden teolla ärsyttää, koska ystävieni joukossa on homoseksuaaleja.

Tiedän, että monien mielestä homo on samanlainen haukkumasana kuin muutkin eikä loukkaa sen enempää. Sitä käytetään myös vitsinä, mutta kun homottelet, tuot esiin kuitenkin sen, että homoseksuaalit ovat vähempiarvoisia kuin heterot.

Toivon, että ihmiset ottaisivat huomioon muut ja lopettaisivat homon käytön haukkumasanana tai vitsinä, sillä joku heidän läheisistään saattaa olla homoseksuaali. Yhä useampi kokee itsensä muuksi kuin heteroksi: vuoden 2017 kouluterveyskyselyn mukaan toisella asteella 15 % tytöistä ja 7 % pojista on muu kuin hetero.

Uusimmat

Fingerpori

comic