Mielipiteet

Humppilan puolesta

Humppilan seurakunnassa on liitoksen vastustusta.

Selkeä enemmistö humppilalaisista vastustaa seurakunnan liittämistä Forssaan. Se on käynyt ilmeiseksi. Tarkan luvun saamiseksi olisi kaikilta seurakuntalaisilta pitänyt kysyä mielipidettä. Näin ei pääsisi syntymään epädemokraattista tilannetta, jossa äänestetään seurakuntalaisten enemmistön kannan vastaisesti.

Liitoksen vastustus on vankkaa ja yksituumaista. Syitä on monia, vakavarainen talous, suuria investointeja ei ole tulossa, halutaan omat tutut työntekijät, päiväkerhojen kohtalo, kuntakin on itsenäinen, kotiseutukiintymys, jokasunnuntaiset jumalanpalvelukset erityisesti pitäjäläisten vanhentuessa, kulttuurimerkitys, halutaan taata verorahojen kohdentaminen Humppilaan, muutamia syitä mainitaksemme.

Pieni seurakunta, jossa työntekijät tuntevat ihmiset ja he toisensa ja työntekijänsä, on verraton vahvuus. Tuttuus ja keskinäisen yhteys on voimavara, johon kiertävät papit eivät sovi. Tuskin Forssa kohtelisi Humppilaa paremmin kuin liitettyä Koijärveä ja Matkua.

Toivottavasti uuden valtuuston jäsenet saavat olla rakentamassa, ei hajottamassa itsenäistä seurakuntaa.

Jatta Ahola, uusi valtuutettuJohanna Kallio, uusiHeikki Niininen, uusiJari Järvinen, nykyinenEino Nirkkonen, nykyinenSaija Rantanen, nykyinenAnna-Mari Saurio, nykyinen Anja Yli-Viikari, uusi

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic