Mielipiteet

Huomaamattomat roskikset

Tosi monet löytävät itsensä seuraavasta syklistä; kaupungilla liikutaan yksin tai muiden seurassa, poiketaan pikaisesti kaupassa ostamassa jotakin pientä purtavaa. Sitten jatketaan matkaa Forssan kaduilla, ja kun purtava loppuu, jotkut ihmiset saattavat jopa katsoa ympärilleen etsien lähimpää roska-astiaa ja kun se ei löydy, roska heitetään maahan.

Näitä roskia, muut ympäristöä ajattelevat forssalaiset noukkivat kaduilta roska toisensa jälkeen.

Ukkospilven harmaa ja jäteveden ruskea. Näitä väsyneitä värejä Forssasta löytyy, jäteastioista varsinkin.

Tietenkin jäteastioilla on erityiset ”koodivärit”, joiden avulla määritellään kullekin materiaalille ikiomat astiat.

Värillisiä jäteastioita ja laajempia erittelymahdollisuuksia jätteille löytyy suurmyymälöiden pihoilta, joissa erilaisilla väreillä tietysti on erityinen merkitys.

Pieniä sekajätekoreja löytyy useammistakin paikasta Forssassa, esimerkiksi puistoissa ja muissa yleisissä kohteissa. Kuljen itse kaupungilla usein, roskat minua ympäröiden, enkä kiinnitä roskasäiliöihin kamalasti huomiota, ja en usko muunkaan nuorison, tai edes vanhemman sukupolven kiinnittävän erityistä huomiota tylsän värisiin jäteastioihin.

Värikoodeja kunnioittaen, jätesäiliöihin mielestäni ei tekisi haittaa lisätä aluksi vaikka haaleita värejä. En tarkoita kirkuvaa pinkkiä tai riipivää punaista jätekoria joka tontin pihaan tai ympäri kaupunkia, mutta haaleat värit tai värit, joita sietää kasoa, olisi loistava lisä kaupungin yleiskuvaan ja ajatus paremmin voivasta, eikä niin synkästä kaupungista saattaisi myllertää tavallistenkin forssalaisten mielessä.

Ei sattuisi myöskään lisätä hieman roskiksia ympäri kaupunkia pari lisääkin.

Anni Eskelinen


Fingerpori

comic

Näkoislehti