Mielipiteet

Huomio vaararisteyksiin

Puistolinnan risteykseen kaavaillaan liikenneympyrää. Kuva: Lassi Puhtimäki
Puistolinnan risteykseen kaavaillaan liikenneympyrää. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssassa on kova halua uudistaa keskustan liikennejärjestelyjä. Kirjaston risteykseen suunnitellaan liikenneympyrää ja Kauppakatua on aikomus remontoida.

Itse ihmettelen sitä, että miksi päättäjillä on niin kova tarve aloittaa uudistaminen jo toimivista risteyksistä. Forssan kokoisessa kaupungissa liikenne sujuu aina, valoissa seisomista ei tule liikaa.

Sen sijaan äkkiseltään tulee mieleen useampikin risteys, joissa ei ole valoja ja liikenne aiheuttaa varsinkin jalankulkijoille vaaratilanteita.

Pahin esimerkki tästä on Turuntien risteys K-Marketin kohdalla. Liikenne on vilkasta neljällä kaistalla ja varsinkin koululaisten kannalta risteys on kammottava. Siihen kun lisätään monen kuskin piittaamattomuus liikennesäännöistä, niin soppa on valmis.

Kehottaisin kaupungin päättäjiä vielä miettimään, että mikä risteys todella on uudistamisen arvoinen.

Lapsiystävällinen Forssa tarkoittaa ainakin itselleni sitä, että yksikään lapsi ei jää auton alle autoilijoiden ja päättäjien piittaamattomuuden takia. Varsinkin koulujen läheisyydessä kaupungilla ei ole varaa siihen, että jalankulkijat joutuvat arpomaan autoilijoiden aivoituksia. Liikenneympyrä oikeassa paikassa olisi toimenpide, joka hidastaisi ajonopeuksia ja lisäisi kuljettajien havainnointia.

Uusimmat

Fingerpori

comic