Mielipiteet

Hyvä kaistapää?

Hämeentietä ravintola Puistolinnan ohi autolla posotellessa ei meinaa vanhat ajotavat poistua päästä. Liikennemuutoksen takia on Koskisillalle käännyttäessä tullut uusi kaistaviitoitus. Aatamin aikoina käännyttäessä paikalla oli kaksi kaistaa. Molemmista voitiin kääntyä Koskisillan suuntaan ja toisesta Wahreninkadulle sekä Kartanonkadulle. Nyt muutoksen jälkeen on edelleen kaksi kaistaa, mutta nyt vain toinen kaista on Koskisillalle kääntymistä varten ja toinen Wahreninkadulle ja Kartanonkadulle.

Vanhasta muistista ajelevat kääntyvät oikean puoleisesta kaistasta vieläkin Koskisillalle. Koskisillalla on nyt vain yksi kaista. Ihme, ettei enempiä kylkeenajoja ole sattunut kiilatessa. Keskisormea on näytelty ja torven toimivuutta kokeiltu kyllä.

Kysyisin, että mikä idea oli suunnittelijoiden päässä pyörinyt tehtyään moisen ratkaisun. Eikö muka vanha kaistoitus ollut toimiva? Vai veikö levitetty keskikoroke liikaa tilaa?

Liikenne soljuu etupäässä Koskisillan suuntaan. Wahreninkadulle ei juurikaan ole pyrkijöitä samoin kuin ei Kartanonkadulle.

Mutta eiköhän tähänkin totu, kun muutama auto on kaistaa vaihtaessaan saanut kolhun kylkeensä.

Ympyrästä puheenollen. Maakuntaneuvos myönsi kerrankin olevassa väärässä sen toimivuuden suhteen. Olikohan ensimmäinen kerta. Toisaalta onhan joku muukin ollut wäärässä vilkun käytön suhteen.

Keijo Wääri

Uusimmat

Fingerpori

comic