Mielipiteet

Hyvä kun otit asian esille Ilona Pirinen (FL 29.10.) – Toivoisin, että kaupungin sosiaalitoimi ja poliisi puuttuisivat tähän häiriköintiin

Kuva: Pentti Vuosaari
Kuva: Pentti Vuosaari

Kyseinen pappa (FL 29.10.) on tosiaan terrorisoinut lasten liikkumista kohta ainakin vuoden ajan. Tarinat papasta kiertävät lasten joukossa ja tietysti saavat lisämausteita ja uusia värejä. En ole aiemmin tiennyt, että myös joku aikuinen on kohdannut tämän avohoidon riemuvoiton tuloksen. Valtion ja kunnan tulisi ihan yleisellä tasolla sijoittaa rahaa paljon enemmän ihmisten henkiseen tukemiseen, psyykkeen korjaamiseen, ja yleisesti mielenterveyden hoitamiseen. Ne eurot eivät tosiaan menisi hukkaan.

Mutta takaisin tähän keissiin…

Koulu on varmaankin melko voimaton tällaisessa tilanteessa. Lähikoulun rehtorin kanssa keskustelin tästä papasta viime keväänä puhelimitse, koulu on siis tietoinen asiasta. Lasten kertoman mukaan koulussa ”on jotain siitä puhuttu”. Lähinnä ohjeistettu kiertämään kaukaa ja välttämään kontaktia henkilöön. Toki lapset myös sanoivat joidenkin oppilaiden tahallaan ärsyttävän tai härnäävän tuota pappaa. Mikä tietysti on myös väärin, käyttäytyi ihminen sitten, miten hullusti tahansa. Välillä tilanne on ollut parempi, toisin sanoen pappaa ei ole näkynyt, mutta ilmeisesti nyt tilanne alkaa taas eskaloitumaan.

Toivoisin, että kaupungin sosiaalitoimi ja poliisi puuttuisivat tähän asiaan, ja tilanne saataisiin sitä kautta purettua ja ratkaistua.

Ja yksi asia on varma, lasten pelkoa tätä tilannetta kohtaan ei saa vähätellä. Pelko niin kuin muutkin tunteet ovat kunkin yksilön omakohtaisesti määriteltävissä. Ja kasvuiässä tapahtuvilla negatiivisilla tunteilla ja asioilla on tapana palata myöhemmällä iällä kummittelemaan, jolloin tarvitaan taas lisää resursseja mielen koukeroiden selvitykseen.

Asialle on jotain tehtävä!

Miten voimme auttaa?

Uusimmat

Fingerpori

comic