Mielipiteet

Hyvä yhteistyö kaiken perusta

Kissa pöydälle tulevaisuusseminaarissa -kirjoituksesta (FL 26.10.) saa väärän kuvan siitä, että olisin muka sydämistynyt tästä keskustelusta. En ole. Päinvastoin pelkkä kuntaliitos – viisi alijäämäistä kuntaa yhteen – ei auta mitään, jos muutoin jatkamme vanhaan malliin.

Ensin on tehtävä juuri niin kuin nyt ollaan yhdessä viiden kunnan toimesta tekemässä, uudistetaan palvelujen tuotantoa ja toimintoja sektoreittain. Esimerkiksi työvoima- ja työllistämispalveluissa on viidessä kunnassa yhteensä 70 henkilöä tavalla tai toisella mukana. Työllistämiseen pitää kytkeä vahvasti mukaan ammatillinen koulutus ja seudun yrittäjät ja kehittäjät. Tätä valmistellaan hyvässä yhteistyössä ja vahvalla asiantuntemuksella kunnanjohtaja Riikka Riihimäen vastuulla.

Seudun kuntien hyvä yhteistyö on kaiken perusta. Nyt ollaan täysin oikealla asenteella ja vahvalla uudistamisen tahdolla liikkeellä. Tästä tulee hyvää, kun maltamme odottaa valmistelun tulokset.

Tämä on ainoa oikea ja kestävä tie seutumme uuden nousun rakentamiselle. Pakottamalla ei synny mitään kestävää.

Valtuutettujen yhteinen kokoontuminen oli rakentava tilaisuus. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin seutumme kehittämistä muistaen samalla, että seutumme menestymistä ei edistä kukaan muu eikä meidän etujamme aja kukaan muu kuin me päättäjät ja kuntajohtajat itse. Kiitos tilaisuuden järjestämisestä.

Yhteistyöterveisin

Uusimmat

Fingerpori

comic