Mielipiteet

Hyvää Pride-viikkoa yhdenvertaisesti kaikille!

Ensimmäinen kerta eduskuntavaaliehdokkaana ei ollut mitään ruusuilla tanssimista, mutta erityisesti yhdestä asiasta sain valtavasti kiitosta. “Kiitos Maija, kun jaksat puolustaa meidänkin oikeuksia.”

Tämä oli selkeä viesti, jonka sain sateenkaarevilta hämäläisiltä nuorilta. Nuorilta, jotka olivat helpottuneita, että vihdoin joku puhuu heidän asioistaan myös Forssan seudulla.

Vihdoin on joku, jota voi äänestää tietäen ettei oma ehdokas hiljene, kun tulee todellinen paikka puolustaa yhdenvertaisuutta.

Viestien määrä oli pysäyttävä. Nuoret kertoivat henkilökohtaisia kokemuksiaan minulle, täysin tuntemattomalle ihmiselle, suurella luottamuksella.

Seksuaalisuutensa vuoksi syrjintää kohdannut nuori nainen Ypäjältä. Sterilisaatioon pakotettu transnuori Forssasta. Inttikaveriin ihastunut miehen alku Parolannummelta.

Nämä nuoret ansaitsevat yhdenvertaisen mahdollisuuden olla oma itsensä, rakastaa ja tulla rakastetuksi.

Kyse on yhteiskunnan syrjivien rakenteiden purkamisesta. Saimme pari vuotta sitten tasa-arvoisen avioliittolain ja tänä vuonna kirkko julistautui Priden viralliseksi tukijaksi.

Uuteen hallitusohjelmaan saatiin kirjaukset translain uudistamisesta ja intersukupuolisten oikeuksien vahvistamisesta. Tekemistä vielä riittää, mutta suunta on nyt oikea.

Tuoretta hallitusohjelmaa on kuvailtu ihmisoikeusmyönteisimmäksi naismuistiin. Siitä kuuluu kiitos rohkeille ja periksiantamattomille hallitusneuvottelijoille.

Lauantaina pääsen ensimmäistä kertaa marssimaan eturintamassa ihmisoikeuksien puolesta sateenkaaren vihreällä raidalla. Sateenkaarilippu liehuu jo Forssassakin HAMKin lipputangossa.

Toivottavasti ensi vuonna olemme myös kaupunkina osoittamassa tukemme seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille. Nähdään kulkueessa ystävät!

 

Uusimmat

Fingerpori

comic