Mielipiteet

Hyvää tarkoittaen!

Birgitta Wulf (FL 14.1.2019) kirjoittaa väärin perustein huostaanotetuista lapsista. On ymmärrettävää, että lastensuojelun ammattilaiset eivät vastaa tämänkaltaisiin heittoihin. Heidän on toteutettava lastensuojelulain kirjainta; ”, kun lapsen elinolot, vanhemmat tai lapsi itse uhkaa omaa terveyttä tai tervettä kehitystä, on viranomaisten viipymättä puututtava….”.

Näin on ollut pakko virkavastuulla toimia. Suojella lasta tai nuorta. Nyt käytävä keskustelu lasten/nuorten sek.hyväksikäytöstä on jäävuoren huippu kaikille Forssan seudulla kasvaneille lapsille ja nuorille, joita heidän vanhempansa eivät jaksanneet/halunneet valvoa/suojella. Kyseessä ovat vakavasti traumatisoituneet lapset ja jo aikaisemmin heidän vakavasti traumatisoituneet vanhempansa.

Pedofiliaa ja insestiä on täälläkin ollut kymmeniä vuosia.

Jokainen äiti ja isä, joka rakastaa lastaan, suojelee ja valvoo. Asettaa turvalliset rajat ja tietää koko ajan, mitä lapsensa tekee, oli kyseessä netti tai sote tai mikä muu kontakti tahansa.

Lastensuojelun ammattilaiset tekevät parhaansa viranomaisina. Sijaisvanhempia, jotka ovat ottaneet tällaiset ”haasteet”vastaan, on turha tulla syyllistämään.

Jokainen terve aikuinen ja perhe voivat ottaa haasteen vastaan, mutta heidän vastuulleen ei voida sälyttää elämässään ja vanhemmuudessaan epäonnistuneita aikuisia eikä se tehtävä kuulu myöskään näiden onnettomien lasten pelastustehtäväksi.

Kokemusta on!

Uusimmat

Fingerpori

comic