Mielipiteet

Hyvän elämän ystävät – Kokenut päättäjä tietää, että velka on tarpeen mutta koko piru maksaa takaisin.

Yhtenäiskouluhanke puhuttaa Tammelassa. Kuva: Tapio Tuomela
Yhtenäiskouluhanke puhuttaa Tammelassa. Kuva: Tapio Tuomela

Oman elämänpiirini taustoittamana ymmärrän mainitsemienne poliitikkojen huolen ja ajatustenkulun. Pura ajattelee kuten vakaan isännän tuleekin, muita en sinänsä tunne.

Esimerkkinä toimikoon yhtenäiskoulu.

Kouluinvestoinnin alkuun saattaminen nyt nähdyllä tavalla ei ole tavatonta eikä sinänsä väärin. Kunnan päättäjien tulee luoda keskustelua ja huolehtia, että ihmisille välittyy oikea tieto.

Kokenut päättäjä tietää, että velka on tarpeen mutta koko piru maksaa takaisin. Toki kunnanjohtajan mainitsemia säästöjä varmaan syntyy, säästö sanana ei kuitenkaan tuo rahaa kunnan tilille.

Velan takaisinmaksu ja kulut vievät tililtä varmasti rahaa ja siten alkavat helposti määrittää elämää. Kun velkasumma on tapissa, voi vain lyhentää ja nauttia säästöistä julkisuuskuvaunelmakedolla.

On olemassa laskelmien maailma ja käytännön maailma, kunnanjohto haluaa tarjota vain ja ainoastaan ensin mainittuja.

Keskusta on mielestäni pyrkinyt omiin arvoihinsa nojaten luomaan realistista tulevaisuuskuvaa Tammelasta, tietäen yhdenkin yksittäisen kalliin rakennuksen tuovan aina varmasti velkaa ja vastuita. Tämä sisäistetty tosiasia on vahvuus, jonka avulla laskelmien maailmasta on laskeuduttu käytännön maailmaan.

Katson että asioiden hoito on keskustan osalta ollut johdonmukaista kuntalaiset huomioonottavaa sekä hyvien tapojen mukaista poliittista toimintaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic