Mielipiteet

Hyvästi hoitajien päätösvalta oman kehon osalta – Tämä ei ole ensimmäinen kerta tämän hallituskauden aikana, kun tehdään älyttömiä ratkaisuja

Kuva: Mikael Rydenfelt / LM
Kuva: Mikael Rydenfelt / LM

Suomi onnistui jälleen kerran hallituksen ja kokoomuksen tukemana tekemään tähän mennessä yhden Suomen historian karmeimmista päätöksistä eli hoitajien pakkorokotuksen. Tuosta noin heitettiin ihmisten oikeus omaan kehoon, eikä päättäjiä edes hävetä.

On vain ajan kysymys, että keitä kaikkia tuo pakko seuraavaksi koskee. Pelkäänpä pahoin, että kohta se koskee kaikkia. Näin Suomessa on totuttu toimimaan monen asian suhteen. Pieni askel kerrallaan edetään ja uskotellaan ihmisille, että suurempaa ei tapahdu. Tuli sellainen fiilis tämän päätöksen jälkeen, että näinkö meillä ei sitten kuitenkaan ole hoitajapulaa? Tämä ratkaisu, kun väistämättä johtaa siihen, että osa työntekijöistä irtisanotaan.

Toisaalta tämä ei ole ensimmäinen kerta tämän hallituskauden aikana, kun tehdään älyttömiä ratkaisuja. Meillä on ollut kaksi vuotta aikaa lisätä tehohoidon kapasiteettia, mutta sellaista ei ole saatu aikaan. Monesti on ollut aikaa reagoida rajalla tapahtuvaan liikenteeseen uusien muunnoksien ilmestyessä.

Mitään järjellistä on turha odottaa tältä hallitukselta. Sen osoittavat myös uudet rajoitukset, joiden mukaan on ok mennä keilaamaan porukalla, mutta ei mitään asiaa kahdestaan pelaamaan tennistä tai padelia. Miltä kuulostaa se, että voit juoda ravintolassa olutta 17 asti ja 18 aikaan juomat on kerättävä pois, mutta voit kuitenkin jäädä ravintolaan vielä 20 asti? Jos oikein tulkitsen, niin sillä viinilasilla tai oikeastaan lasissa olevalla sisällöllä on merkittävä vaikutus koronan leviämiseen. Sekin ihmetyttää, että miten ravintoloille ei olla saatu vieläkään edes oikeutta myydä alkoholia ravintolan ulkopuolelle.

Mutta eihän meillä oikeasti edes mitään hätää ole, vaikka tartuntojen määrät ovat korkealla. Tehohoidossa nimittäin ei ole yhtään sen enempää ihmisiä, eikä ihmisiä kuole yhtään tavallista enempää. Mielestäni se osoittaakin, että meidän pitäisi vain suhtautua koronaan kuten kausi-influenssaankin ja lopettaa tämä ihmisten syrjäyttäminen ja elinkeinon harjoittamisen vaikeuttaminen tai suoranainen tuhoaminen.

Toiveeni vuodelle 2022 olisi, että kaiken maailman Järviset, Lehtoset, Salmiset ja muut asiantuntijat lopettaisivat pelon lietsomisen yhdessä median kanssa. Ehkä voisimme jo alkaa elää normaalisti eikä uudella normaalilla.

Uusimmat

Fingerpori

comic