Mielipiteet

Hyviä kirjoituksia paikallisessa lehdessä pyhänä

Forssan Lehden aukeama 10.1.2021. Kuva: Petri Ojanen
Forssan Lehden aukeama 10.1.2021. Kuva: Petri Ojanen

Olen ollut kirjoitusteni vähentämisen kannalla, mutta minkäs teet, kun joskus löytyy kehumistakin ja on pakko kirjoittaa. Heti sunnuntain pääkirjoituksessa on hyvä otsikko: Poliittisen keskustelun pitäisi olla rakentavaa. Silmät ja ajatukset huomasivat kuitenkin, kun sanottiin: ” Vähemmän tyylikästä oli esimerkiksi pääministeri Sanna Marinin lähes pölhöpopulistiset arviot Kaipolan tehtaan kannattavuudesta”. Voi voi sentään, verrata nyt maan korkeimman poliitikon arvioita pölhöpopulistiseksi. Eikö tuollainen sanonta sopisi paremmin oikeille populisteille?

Sen sijaan ”Olet oikeassa Talonpojanpoika” -mielipidetekstissä otetaan ihan oikein kantaa koirien kohtaloon. Eläimen, siis koiran pakottaminen liikkumattomaan elämään on tosi väärää kohtelua eläintä kohtaan. On pieniä koiria, jotka pienillä jaloillaan piipertävät aamuisin kovaa vauhtia kävelijän perässä ehtimättä tehdä tarpeitaan, kun jo kiskotaan hihnasta eteenpäin. On isoja koiria, jotka ovat päivät yksin sisällä taikka ulkona kylmässä, huonon katon alla olevassa kopissa verkon sisällä. Ilman edes pientä kävelytilaa ja kunnon makuutilaa. Haukkumaan juuri ja juuri pystyy. Kirjoittaja käsittelee laajasti tärkeää asiaa.

Entäs sitten äitien ja lasten erottaminen toisistaan? Sekin on kaksipiippuinen juttu. Kyllä äiti ja lapsi on luotu kasvamaan yhdessä ainakin niin kauan, kun lapsi on pieni ja tarvitsee ohjausta ja hoivaa. Äidin luonteen ja mahdollisen vihan kehittyminen ja purkautuminen esimerkiksi kotiin tultuaan saattaa purkautuessaan hallitsemattomaksi olla hyvinkin vaarallista, mistä syyttömät voivat joutua kärsimään. Tästäkin asiasta moni meistä lukijoista on samaa mieltä kirjoittajan kanssa.

Kasteen lahjasta kirjoittava Humppilan kirkkoherra kertoo, että kristityllä on oikeus kutsua Jumalaa isäkseen. Olen asiasta samaa mieltä, sillä isää avuksi pyytäminen tulee jokaiselle mieleen silloin, kun oma elämä ja hyvään elämään vaikuttavat asiat menevät aukaisemattomaan solmuun. Isän apua ovat aikanaan Suomen olojen ja perheiden puolesta taistelleet isämme joutuneet pyytämään. Pyytäkäämme mekin kaikki yhdessä, että yksikään lapsi tai aikuinen ei huumeiden käytön, tai koronapandemian takia menettäisi isäänsä, vaan jokainen saisi pitää hänet normaaliin loppuun asti!

Uusimmat

Fingerpori

comic