Mielipiteet

Hyvin suunniteltu puoliksi tehty

Otsikko on vanha sanonta, joka on viisas ja sovelluskelpoinen edelleen. Toinen on sanonta: “Ota lusikka kauniiseen käteen ja mieti vähän puheitasi”. Kun ei käteni taida enää olla kaunis, niin otin kuitenkin lusikan käteeni ja mietin, mikä minua itseäni vaivaa, kun pitäisi kirjoittaa mielipidekirjoitus, niin mieli ja muistot palaavat aina menneisyyteen.

Kun kuitenkin edelleen joka aamu, jalka kapsaa ja suu napsaa, niin mitäpä niitä vanhoja enempää muistelemaan.

Minulla on kuntosalilla kaksi hyvää kaveria, joista toinen, minua vähän vanhempi on tehnyt päivätyönsä lehden päätoimittajana ja toinen vähän nuorempi, työnjohtajana ja tehdaspäällikkönä, sanoivat: – Kirjoittaisit tämän kuntoilun kautta ikäihmisille koituvasta hyödystä, kun kerran täällä joka viikko käymme. Tästähän saamme lihaskunnon ja nivelten toimivuuden lisäksi myös psykologista kuntoa, kun keskustelemme monipuolisesti ympärillämme tapahtuvista asioista.

Vastasin heille myöntävästi, mutta ensin palaan otsikon viisauteen.

Antti Rinne ilmoitti edustamansa puolueen vaalivoiton jälkeen tehneensä suunnitelmia hallitustunnustelujen eteenpäin viemisestä. Jokaisena aamuna hän ilmoitti tiedotusvälineiden välityksellä tehneensä hallitustunnusteluja oman suunnitelmansa mukaan. Seuraavina päivinä hän ilmoitti tunnustelujen edenneen suunnitellusti. Forssan Lehdessä uutissivulla oli keskiviikkona 5.6. koko aukeaman uutinen, jossa suurella kuvalla höystettynä kerrotaan, ketkä ovat demarien seitsemän ministeriä, joista reilusti yli puolet (5) ovat naisia.

Nimetyistä henkilöistä Antti Rinne esittää Jutta Urpilaista Suomen seuraavaksi EU-komissaariksi. Muutenkin Rinne kertoo olevansa naisten kannalla ja se näkyy nimettyjen määrässä.

Oma mielipiteeni, vaalit hävinneen keskustapuolueen hallitukseen mukaan ottamisesta on hyvin harkittu, koska siellä on mukana paljon kokemusta viime kaudella Suomen asioiden hoidosta. Varsinkin työttömyyden vähentäminen ja pienemmillä kustannuksilla pärjääminen on heidän valttikorttinsa.

Kun hallitustunnustelijan tehtävän saanut Antti Rinne aloitti vaikeaksi arvioitua tehtäväänsä, sanoivat monet nimekkäät poliitikot epäilevänsä hänen taitojaan ja terveyden kestävyyttä, mutta tästä nopeasti saadusta tuloksesta varmasti jokainen huomaa epäilijöiden olleen väärässä. Ei lopputulos tietenkään vielä ole valmis, mutta lähipäivät näyttävät, saadaanko Suomeen asioita hyvin suunnitteleva ja toimiva hallitus?

Uusimmat

Fingerpori

comic