Mielipiteet

Hyvinvointiyhteiskunta

Kuulemani mukaan koulu kuormittaa alusta lähtien osaa oppilaista niin, että heillä on henkisiä ongelmia.

Jos pienessä maalaiskunnassa 17 lapsesta kahdeksan on testattu jo esikouluun tullessa. Mistä kuormitus johtuu?

”Monitiloista” on jo kohtuullisen paljon kokemuksia. Eräässä koulussa oli viisi opetusryhmää yhdessä ja heille kolme pientilaa tarvittaessa. Pian huomattiin, että osa oppilaista häiriintyy toisten äänistä!

Korjauksena kokeiltiin taustamusiikkia, jopa puron solinaa häiriön poistamiseksi. Ei oikein onnistunut! Väliseiniä tarvitaan!

Opettajilla on muuta työskentelyä varten omat huoneet! Silti he kertovat, että vasta muutaman tunnin kotonaolon jälkeen alkaa olo olla lähes normaali.

Mielenterveydellisistä syistä 7000 nuorta on eläkkeellä. Lähes 20 000 lasta on sijoitettuna kodin ulkopuolelle.

On surullista, että viidennes lapsistamme ja nuoristamme kärsii henkisistä ongelmista! ADHD-lasten määrä on parissa vuodessa kasvanut 50 %!

Mielialalääkkeitä käytetään yhä enemmän.

Ollessani kunnalliselämässä törmäsin usein ”tapauksiin”, joissa ei kysymys ollut enää lapsen asioiden korjaamisesta eikä rahasta, vaan siitä minne ”tapaus” voidaan sijoittaa.

Aikanaan vierailin myös vankiloissa ja siellä hyvin usein tuli esille se, että hankaluudet olivat alkaneet hyvinkin pienistä asioista ja koulu oli jopa jäänyt kesken!

Peruskoulu ei ole ainoa paikka, jossa ongelmia on aiheutettu päättäjien taholta.

Ammatti- ja korkeakouluissa on ongelmia, jotka johtuvat esim. tuntimäärän karsinnasta tai ”etäopetuksesta”, johon ei saada tarpeeksi ohjausta! Sairaanhoitajaopiskelijoista jo joka neljäs harkitsee alan vaihtoa ( Aamu-TV 27.2.).

Nuoret miehet vapautuvat yhä useammin asepalveluksesta henkisistä syistä!

Viimeisen vuoden aikana ovat vanhustenhoidosta tehdyt valitukset nelinkertaistuneet!

Tässäkö on hyvinvointivaltion tulevaisuuden näkymät?

Kuullun ja luetun perusteella voi kysyä: ”Olisiko aika huolestua ilmastonmuutoksen ja maahanmuuttajien kohtalon lisäksi muustakin?!”

Uusimmat

Fingerpori

comic