Mielipiteet

Hyvyyden rajoilla

Aalto-yliopiston dosentti Kyösti Tarvainen on tehnyt Pohjoismaita koskevat väestöennusteet, joissa ennakoidaan kantaväestön ja maahanmuuttajien osuus väestöstä aina vuoteen 2100 asti. Ruotsi (55%) ja Suomi (46%) keräävät eniten muuttajia muslimimaista. Suomessa on muslimien (3.1) ja kantaväestön (1.4) syntyvyyden ero suurin. Näillä oletuksilla Suomi (17%) kiilaa muslimiväestön määrässä kakkoseksi Ruotsin (40%) jälkeen vuosisadan lopulla. Ruotsalaiset jäävät maassaan vähemmistöön jo 50-luvulla (invandring.morklaggning.wordpress 7.9.). Muutos näkyy ja kuuluu.

Patrik Engellaun mukaan ruotsalaisten allas lika värde -uskonto kieltää heitä pelastamasta omaa maataan: oma etu alistetaan korkeammalle päämäärälle, sen pyhät käskyt ovat tärkeämpiä kuin itsensä pelastaminen. Pyhin kaikista on YK:n ihmisoikeuksien julistus ja sen ensimmäisen pykälän säädös kaikkien ihmisten yhtäläisestä arvosta. Muita pyhiä kirjoituksia ovat mm. Geneven sopimus sekä (Ruotsin) hallitusmuoto.

Jos jokainen maapallon asukas on yhtä arvokas ja sen perusteella turvan hakijana oikeutettu asuntoon, työhön, koulutukseen ja terveydenhoitoon veronmaksajien kustannuksella, emme voi estää ketään tulemasta (detgodasamhallet.com 12.10.). Tuttua tekstiä meilläkin?

Suomelle oman rajan valvonta olisi itsetuhoon pyrkivän Ruotsin naapurina pitänyt aloittaa viimeistään 2015, kun Saksa mitätöi Schengen-sopimuksen pykälän ulkorajan valvonnasta. Erdoganin jatkosota Syyriassa saa meilläkin hyväsiiven heräämään (FL 14.10. / Migrin ilmoitus 5000 paikasta), vaikka tehokkainta on auttaa pakolaisia heidän lähialueillaan. Nyt jos koskaan olisi Euroopan muutettava suuntaa. EU:n komissaarivalinnat (esim. Ruotsin Ylva Johanssonille siirtolaisasiat) kertovat muusta.

Uusimmat

Fingerpori

comic