Mielipiteet

Ideologiaa – Minun pyrkimykseni on aina elämän säilyttäminen ja merkityksellisen elämän suominen muillekin kuin meille ihmisotuksille

Laitumelle pääsy innostaa. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen
Laitumelle pääsy innostaa. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Häntälän notkot FL 14.1. Monesta minua on elämän varrella syytetty mutta ei eläinten tappamisesta. Nyt tuli sekin.

Minun toiveeni ja pyrkimykseni on aina elämän säilyttäminen ja merkityksellisen elämän suominen muillekin kuin meille ihmisotuksille. Myös luonnon monimuotoisuudesta huolehtiminen on mielestäni tärkeää ja toivoisin muidenkin ottavan nämä asiat valinnoissaan huomioon.

Suomessa on n. 850 000 nautaa. Osa heistä kasvaa betoniritiläpohjaisissa karsinoissa, ahtaasti ja epämukavasti. Ulkoilmaa he eivät näe, paitsi lähtiessään viimeiselle matkalleen.

Joillekin maidontuotannossa oleville lain pitäisi taata peräti 60 päivää laidunnusta tai muuta ulkona liikkumista touko-syyskuussa, mutta siihenkin saa vapautusta, jos järjestäminen on ”käytännössä mahdotonta”. Miten tämä takaa luonnon monimuotoisuuden???

Mitäpä jos katsotaan asiaa siltä kannalta, että eläimet todella laiduntavat ollen vapaita ihmisen orjuudesta. Tällöin eläimiä toki on huomattavasti vähemmän, mutta laiduntavat yksilöt eivät vähenisi. Oletko kuullut Eläinsuojelukeskus Tuulispäästä? Siellä asiat toteutuvat juuri näin. Eläimet elävät lajityypillistä elämää ja saavat hoitoa ilman, että heitä käytetään hyväksi millään tavalla.

Monille ajatus on utopistinen mutta minulle ja erittäin monille muille ei. Meidän joukkomme kasvaa koko ajan, koska tieto eläinten oikeuksista lisääntyy jatkuvasti.

Asiat voivat muuttua ja niiden pitää muuttua. Se muutos on alkanut eikä sitä pysäytä mikään. Tervetuloa elämää säilyttävän ja monimuotoisuutta tukevan vegaani-ideologiani pariin!

Uusimmat

Fingerpori

comic