Mielipiteet

Ideologilla ei maailmaa paranneta

Erinäiset poliittiset ideologiat eivät ole vielä tähän päivään mennessä maailmaa paremmaksi parantaneet poliittisista lupauksista ja vakuutteluista huolimaata. Ne enempi taikka vähempi voitaneen lokeroida totuudenperäisyydessään silkkoihin utopistisiin lupauksiin vailla minkäänmoista tieteellistä näyttöä.

Maailman parannushaaveissaan eivät onnistuneet enempää Hitler kuin Stalinkaan unohtamatta aikamme pohjoiskorealaista kansan orjuuttamista pakkotyöleireille.

Lainatakseni tähtitieteilijäprofessori Esko Valtaojan sanoja ( TV3 30.1.2020 ): ”Millään ideologioilla ei maailmaa paranneta vaan parannusten on perustuttava tieteellisiin näyttöihin”. Tämä ei liene mitään tähtitiedettä meidän kaikkien Telluksemme asukkien ymmärrettäväksi… mutta kun ei… niin ei sitten millään!

Aseita myydään ja ostetaan yhä enenevässä määrin sikin sokin pitkin maailmaa sen kaikilla kolkilla piittaamatta rahtuakaan, käydäänkö ja käytetäänkö niitä sodissa toistemme tappamisiin vai istutetaanko niiden piippuihin kukkasia vai väännelläänkö niiden piiput peräti luokille ja solmuun.

Iranilaiset näpäyttivät presidentti Trumpia luunapilla otsaan presidentti Putinin myhäillessä datjassaan heilutellen omaa kapustaansa (kapusta) Lähi-Idän soppapadassa, josta ei kukaan ota selvää.

Oman ”mansikkaisen maan” päättäjät ovat onnistuneet haalimaan valtion velkaa jo reilut toistasataamiljardia euroa kansan taakaksi reilussa kymmenessä vuodessa eikä SOTE-ideologikaan näytä nytkään valmistuvan, vaikka ministereillä on jo usean potkupallojoukkueen verran avustajia, joilla heilläkin on avustajat avustajineen!

Asiaa ei yhtään paremmaksi tee se, vaikka kuinka kiekuisimme kuorossa ideologista Oodia Euroopalle, jonka sanoja enempää kuin nuottiakaan kukaan ei edes osaa. Ei vaikka kuinka vakuuttelisimme olevamme rauhan asialla yhteisen eurooppalaisen kansan hyväksi, joka tosin ei ole yhtenäinen brittien lähtiessä nyt unioniutopiasta lätkimään!

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti