Mielipiteet

Ihminen byrokratian rattaissa

Viranomaisilta, virkamiehiltä, päättäjiltä, miksi heitä nyt nimitämmekään, puuttuu kyky asettua toisen ihmisen asemaan. Miten moni ihminen onkaan joutunut suunnattomaan ahdinkoon jäädessään yksin, koska virkamiehen päätös yksinkertaisesti on vain niin kun se on päätetty, itse asianosaista kuulematta.

Miten moni ihminen onkaan jäänyt yksin asioittensa kanssa. Näin tapahtuu monien eläkettä odottavien joukossa, työtä hakevian joukossa, näin on myös lastensuojelun piirissä. Mikä on tämän kaiken epäinhimillisen toiminnan tarkoitus?

Nykyinen tapa ymmärtää ja käsitellä ihmisten oman elämän asioita on väärä. Tämä ei ole oikein, me emme tällaista virkakoneistoa tarvitse, ihmisiä, jotka eivät osaa käsittää eivätkä ymmärtää sitä, minkälaista vahinkoa he näin toimien meille aiheuttavat. Monilla meistä on kuitenkin toimivia ja rakentavia ajatuksia, miten tästä perin epäselvästä ja vaikeaselkoisesta byrokratian viidakosta voisi helpommin selvitä, mutta heitä ei kuunnella. Jokainen meistä voi varmasti sanoa kokeneensa yhteiskunnan toiminnan taholta jos jonkinlaista vääryyttä.

Uusi aika ja uudet ajatusmallit ovat tulossa. Ihmisten, joille on annettu lahja nähdä toisin, pitää lähteä toimimaan. Pitää uskoa siihen, että hyvyys, rakkaus, toisistamme välittäminen ja ymmärrys lisääntyvät, meidän on vain annettava tälle tilaa.

Älkäämme suostuko lannistumaan ja luopumaan oikeudestamme elää ihmisarvoista elämää, vaikka meidät kuinka nujerrettaisiin. Olkaamme vahvoja, luottavaisia ja uskokaamme siihen, että vielä kaikki on toisin. Hyvyyden sanomaan eteenpäin viemistä ei voi meiltä viedä pois, ei se kylmin virkamieskään. Välitetään toisistamme ja ollaan ihmisiä toinen toisillemme.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic