Mielipiteet

Mielipide: Ikä on vain numero – Olet juuri niin vanha kuin itse haluat

Forssalaisten paappojen valehtelijoiden klubi on kokoontunut jo yli 10:n vuoden ajan CM:n kahviossa juomassa sen markan kahvikupin. Nuorekkaiden paappojen keski-ikä on jo yli 70 vuotta, eikä suotta.

Pienennetyneesssä pöytäkunnassa on yleensä enemmän osanottajia kuin jossakin yhdistysten kokouksissa.

Isä Pekan pidettyä aamuliturgian minitsasounassamme aloitetaan paikallisasioiden käsittely. Kuinka ollakaan ensimmäinen pykälä koskettelee forssalaista jääkiekkoa.

Forssan Lalli Partinen, Mattson saa puheenvuoron:

– Valmentajaa ja muutamaa muuta joukkuelaista ei voida tuomita hanskaamisesta kadulla, vaikka joku vastahankainen makasi lasaretissa yön yli.

Klubi tyytyi Gurun väittämään.

Mitä urheiluun tulee, niin menkääpä nuoret vetämään 50 kilometriä aamuisin kilpafillarilla Lamalan suoraa ja siitä Urjalan kautta takaisin joka jumalan aamu kuten Hemppa.

Toinen urheluhullu on Kurpan Ari. Arin tasoitus golffissa on piirua vaille 10. Hän pelaa lähes päivittäin uutta padelpeliä Liikasen Ekin kanssa.

Pastori Pekka kaivoi vintiltä ikivanhat Rossignol-sukset ja lähti Leville laskettelemaan. Kylä lähtee, sanoi Pekka lähtiessään.

Tällä viikolla aamuhartauden pitänee ateisti Rami. Urheiluhullu hänkin. Lähes kaikki Euroopan maat kiertänyt. Rikkaaksi ei tule muuten kuin nuukuudella. Yleensä tilannut matkan aamuyöstä ja on kentällä parin tunnin kuluttua. Etelän matkan hinta on silloin 1 euro. Pappa on timmi kuin viulun kieli.

Teleoperaattorijonglöörinä Rami on myös Forssan Gates. Päivitti kännykkäni nykyaikaan. Itse en ollut tiennyt moista viiteen vuoteen. Nyt Huaway lällättää taas täpöllä.

Hemppa istuu päivittäin Forssa Suvi-ilta paidassa vuodelta 1997 ylpeänä. Toisella lököttävät teryleenihousut. Vaatteilla ei koreilla. Ei ole tarvis näyttää mitään. Olla vain ihmisiksi.

Muoti muuttuu, mutta pojat ovat poikia, plyymit vain kallistuvat.

Vanheneminen on ainut tapa elää kauemmin (Francois Aubere ).

Keijo Wääri

Uusimmat

Fingerpori

comic