Mielipiteet

Ikääntyneet ovat voimavara yhteiskunnalle – Vanhukset hamuavat omaa liputuspäivää viikon alusta

Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuva: Lassi Puhtimäki

Ehkä ainoana maana maailmassa vietetään meillä vanhusten viikkoa 4.–11.10.. Silloin mummot ja vaaritkin saavat osakseen tarvitsemaansa huomiota.

Vietetään, jos vietetään. Pandemia jo poisti osan senioreista turhakkeina. Onneksi ainakin toistaiseksi Lounais-Häme on säästynyt.

Etunenässä Ruotsi hylkäsi vanhukset. Vaiensivat vanhukset kuoliaaksi kuleksimasta.

Me seitsenkymppiset olemme esimerkkinä taudin välttämiseksi. Me noudatamme enimmiltään ohjeita. Pesemme käsiämme, spruuttaamme kauppaan mennessä pontikan tuoksuista desiä ja yritämme mahdollisuuksien mukaan pysytellä seinien sisällä.

Nyt on kuitenkin päästy ulkoilemaan. Oltiin kuin lehmät, jotka keväisin päästettiin laitumelle. Pääsikin jo kankut puutumaan.

Samaa ei voi sanoa nuorisosta. En ole kaupassakäynneilläni nähnyt yhdenkään teinin käyttävän desinfiointipulloa.

Me ikääntyneet olemme tärkeä voimavara yhteiskunnalle. Meissä riittää jytyä koronasta huolimatta. Meillä on kaikkea, mitä elämänkokemukset ovat sulattaneet viisaudeksi. Meitä ei voida vaieta kuoliaaksi.

Kaikki meistä ovat joskus senioreita. Toivottavasti sitten, kun olette iällä, elämänne on auvoisampaa.

Suomessa on 24 virallista liputuspäivää. Vanhukset hamuavat omaa liputuspäivää viikon alusta. Se jos mikä olisi kunnianosoitus vanhusväestölle. Onhan Suomessa mm. joku Sateenkaariliputuskin.

Lopuksi vanhusten viikon slogan: Onni on vanheta.

Fingerpori

comic