Mielipiteet

Ikärasismista ja vähän muustakin

Demokratiaan kuuluu vallan jakaminen. Kuva: Marko Kullanen
Demokratiaan kuuluu vallan jakaminen. Kuva: Marko Kullanen

Valtuutettu Ritva Aho (sd.) antoi ymmärtää, että olisin jutuillani edistänyt ikärasismia (FL 4.2.). Vastaan Uuno Turhapuron tapaan: Ei oo perää, ei oo perää!

En nyt vetoa savolaiseen vastuuvapauslausekkeeseen, jonka mukaan vastuu siirtyy lukijalle. Sen sijaan turvaudun Paavo Väyryseen: Minua on tulkittu väärin.

Kaupunginvaltuuston kokoonpanoon en ole puuttunut enkä puutu, sillä se on äänestäjien päätös. Sen sijaan olen kummastellut ja käyttänyt esimerkkinä FSHKY:n yhtymähallituksen kokoonpanoa, jossa eläkeikäisillä on erittäin vahva edustus (FL 19.1.). Kuinka hyvin se heijastaa ja edustaa kaikkia väestö- ja käyttäjäryhmiä, joita hyvinvointikuntayhtymä palvelee?

Vuosikymmentenkään kokemus ei saa antaa ikuista etuajo-oikeutta tiettyihin hallitus- ja johtokuntapaikkoihin. Valtaa pitää jakaa ja siitä pitää olla valmis myös luopumaan. Se kuuluu mielestäni demokratian parhaisiin piirteisiin ja perinteisiin.

Samalla kommentti nimimerkilliselle tekstiviestittäjälle, joka kummasteli, miksi Trumpista edelleen jauhetaan (FL 4.2.). Trump on – onneksi! – poistunut Valkoisesta talosta, mutta Trump-lahkolaisia näyttää riittävän myös tällä seudulla. Ja mitä olen Lyhyet-palstaa seurannut, Trumpin ohella myös Putin ja varsinkin Angela Merkel näyttävät herättävän runsaasti mielipiteitä täälläkin.

Lyhyissä on kaivattu myös kolumneja Tammelan nuorista miehistä, jotka kävivät esittämässä Seitsemää veljestä Pariisissa asti (FL 3.2.). Itsekin olen aiheesta joskus kirjoittanut ja laajempiakin juttuja FL:n sivuilla on varmaan ilmestynyt. Ensi hätään kannattaa kysellä kirjastosta Vivica Bandlerin muistelmakirjaa Vastaanottaja tuntematon. Siinä ohjaaja itse kertoo oman versionsa ainutlaatuisesta Pariisin-reissusta.

Uusimmat

Fingerpori

comic