Mielipiteet

Ilkka Kononen Punkalaitumella

Kiitos hyvästä kolumnistasi Forssan Lehdessä 13.11.

Mainitsemasi työväentalo Mäenpäässä korkealla mäellä Huittisiin päin torneineen on Vasemmistoliiton omistama työväentalo. Sosialidemokraattien työväentalo on Koskioisilla noin 5 km Urjalaan päin. Selvyydeksi vaan.

Kiertoliittymä keskustassa on ollut ja on todella hyvä.

Pakolaiskeskus on ollut kyllä jo kauan pieniä katkoksia lukuun ottamatta ns. Haukankoskella (entinen työlaitos ym.) kunnan omistamissa kiinteistöissä. Todella elämä Punkalaitumella maahan muuttajista huolimatta näyttää soljuvan eteenpäin kuin paikallinen Punkalaitumen joki rauhallisesti kohti Huittista Loimijokea laskien Kokemäenjokeen. Noin 3000 asukkaan kunnassa ovat ulkomaalaiset tuttu näky kylän raitilla, sopuisuus kyllä näkyy.

Jopa perussuomalaiset ovat olleet kovin hyvillään vastaanottokeskuksesta, tulee tuloja kuntaan. Raha tässäkin ratkaisee. Puoluehajaannuksia siellä ei muilla ole ollut, Perussuomalaiset ovat hajonneet: 5 valtuutetun ryhmä on nyt kaksihenkinen, kun kolme siirtyi sinisiin.

Moskeijan rakentamista ei kai ole suunnitteilla, mutta uutta upeaa koulua ollaan rakentamassa, puurakenteista sellaista. Uutta nykyaikaista oppimisympäristöä nuorille. Tässäkin siis hyvää kehitystä Urjalan kunnan malliin.

Kuuma peruna kunnassa on tullut vanhus- ja vammaisasumispalveluista. On kulunut vasta noin vajaa 7 kuukautta, kun kunta ulkoisti palvelut MedGroup Onni oy:lle. Ja nyt hoivapalvelut siirtyivät yllättäen Esperi Carelle 1.11.2018 alkaen. Ainakaan asukkaat ja omaiset eivät ole olleet yhtään tyytyväisiä järjestelyihin. Olisivat halunneet, että olisivat olleet edelleen Sastamalan Sotesin tuottamina/järjestämnä yhteiskunnallisena toimena eikä yksityisenä palveluna. Yksityistämispäätös syntyi kunnanvaltuustossa äänestystuloksena, Puolueryhmät äänestystilaisuudessa hajosivat kaikki paitsi SDP:n ja Vas. edustajat olivat ulkoistamista vastaan. Olin kuuntelemassa lehtereillä kokouksen kulkua. Paikallinen Punkalaitumen Sanomat pursuu yleisökirjoituksia ko.siirto ym asiasta.

Muuten olen Ilkka samaa mieltä kolumnisi loppuosasta mm. Forssan demareitten kahtiajaosta Todella asiaa kirjoitat. Pitäisi mahtua samojen seinien sisälle. Ihmeellistä.

Olen edelleen Forssan työväen yhdistyksen jäsen, en loikkaa mihinkään

Hannu RekunenPunkalaitumelais-forssalainen

Uusimmat

Fingerpori

comic