Mielipiteet

Ilkka Konoselle

Ilkka Kononen (FL 2.4.), tasapuolisuuden nimissä on huomautettava, että perinteistä logiikkaa sotkeva kielipeli ei ole ainoastaan maahanmuuttoa vastustavien tahojen synti. Muistatte varmaan vuoden 2015 invaasion aikana empatian ja ylenpalttisen myötätunnon aalloissa velloneen median rummuttamat iskulauseet, joiden mukaan maahanmuuttajat ovat rikkaus ja että tasavallan kansantalouden tulevaisuus on riippuvainen heidän voimavaroistaan. Jo vajaan neljän vuoden perspektiivillä todellisuus on osoittautunut toisenlaiseksi.

”Suvakki” on henkilö, joka uskoo idealistisen ajatuksensa (esim. monikulttuurisuus tai rajoittamaton maahanmuutto) ylivertaisuuteen, autuuteen ja absoluuttiseen ehdottomuuteen piittaamatta muualta Euroopasta kantautuvista usein kiusallisista tilastoista ja faktoista. Suvakki välttää asiapohjaista dialogia ja kutsuu vaikean paikan tullen opponenttia halventavilla nimillä kuten ”fasisti”, ”natsi” tai ”rasisti”.

Yksittäisen, alkoholismista kärsivän, kansanedustajan toilailujen esiin nostaminen edellyttää tasapainottavia toimenpiteitä. Esimerkiksi vasemmistoliiton kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen ylenpalttisesta alkoholinkäytöstä johtunut sammuminen jääkiekkoleijonien pronssijuhlissa vuoden 2014 Sotsin olympialaisissa saattaisi olla mainitsemisen arvoinen episodi. Laajemmassa skaalassa tulkoon mainittua, että monikulttuurisuutta jumaloiva Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on aiheuttanut julkista hämminkiä kerran jos toisenkin, ja mitä todennäköisimmin, myös Wikipedian mukaan, hämminkien taustalta löytyy jotakin muuta kuin liiallinen kivennäisveden käyttö.

Ilkka Kononen, olkaa hyvä ja oikaiskaa allekirjoittanutta jos olen väärässä, mutta tilintarkastaja Pauli Vahteran laskelmaa maahanmuuttajien aiheuttamista vuotuisesta 3,2 miljardin euron kustannuksista ei ole osoitettu vääräksi. Jos näin olisi käynyt, tilintarkastaja Vahtera olisi naulattu julkisesti seinälle paitsi korvistaan myös muista ulokkeistaan. Mikäli miljardien vuosittainen kuluerä tuottaa rajoittamatonta maahanmuuttoa ihannoivien tahojen käyttämän orwellilaisen uuskielen termein rikkautta, en tahdo nähdä tappiollisia arvioita. Tätä taustaa vasten termi ”haittamaahanmuutto” ei ole rasismia vaan katkeraa realismia, vaikka henkilökohtainen maailmankuvanne saattaa kokea kiusallisia tällejä.

Kaikessa ystävyydessä tarkennan vielä, että järjestelmällisestä vähättelystä ja demonisoinnista huolimatta kansallismieliset ja jopa kavahdetut perussuomalaiset ovat tavallisia ihmisiä. Monet heistä harrastavat kulttuuria kuten esimerkiksi kirjallisuutta.

Uusimmat

Fingerpori

comic