Mielipiteet

Ilmasto- ja talousmuutoksien summa

Ihmetyttää, että uskovatko jotkut puolueet loputtomiin voivansa perustaa valtansa siihen, että kansaa vedätetään uskomaan, että Suomessa voidaan elää velaksi ja ylläpitää läntisen maailman suurinta sektoria eli julkista tuottamattoman työn joukkoa. Ainut yksi ongelma on, ettei rahaa pystytä jakamaan valtion tyhjistä taskuista.

Kansakoulussakin opetettiin 1950-luvulla, että menot ja tulot on oltava tasapainossa! Nykyään päättäjien opetuksen teemana on, että tehkää kuin minä teitä opetan, mutta älkää tehkö niin kuin minä itse todella teen!

Nyt suomalaiset kaupungit ja kunnat ovat ajautuneet talousvaikeuksiin, sillä menot vuosittain on suuremmat kuin tulot! Mediassa jaetaan tietoa, että köyhiltä ja pienpalkkaisilta on edelleen leikattava ansiotuloja, mutta rikkaille on tuloja lisättävä! Eikös ole hullunkurista vääränlaista talousoppia?

Euroopan unioniin mentiin aikoinaan, kun suurpääoman edustajat saivat massiivisella kampanjoinnilla ison osan työväenluokastakin aivopestyä. Toitotettiin, että elintarvikkeiden hinnat putoavat, autoja saa halvalla ja viinaakin voi tuoda ulkomailta niin paljon kuin haluaa. Sitten otettiin euro oman valuuttamme tilalle, vaikka seuraukset olivat tiedossa ja niistä oli varoitettu ajanlaskun ajoistakin lähtien sanonnalla, että jos katsot taaksesi, niin tulet sokeaksi.

Eräs uskalsi katsoa taaksepäin ja näki, että suomalaiset hinnat ovat Lidlin kaupoissa noin 2–3 kertaa kalliimmat kuin vastaavissa Saksan Lidlin kaupoissa, vaikka olemme EU:n maiden kanssa yhtä suurta perhettä!

Suomen laissakin mainitaan tasa-arvoisuudesta kuin eriarvoisuudestakin ja niiden noudattamisesta! Hintojemme suuruus johtuu varmasti suomalaisesta veropolitiikastamme. Kun annoit yhden sormen, niin veronallemme otti koko kätesi!

Jos katsotaan eteenpäin, niin nähdään vain ongelmia jokaisesta ilmansuunnasta! Lännestä määrätään meidän auringonlaskun sijasta talouslaskun usvaista sumua ja idästä auringonnousun sijasta taantuman mustenevia pilviä. Pohjoisesta kerrotaan jäätikköjen sulavan ja etelästä meille uhkaa tulla loputon pakolaisvirtaus. Ylhäältäpäin hallituksemme odottaa edelleenkin sitä suuren talouskasvun putoamista Suomenniemeen ja pelastavan kunkin istuvan hallituksen ja opposition tekemät suuret töppäykset!

Näistä tulee se summa summarum eli ja niin edelleen, mutta takuuvarmasti aurinko nousee ja laskee edelleenkin, niin kuin se on sitä tehnyt jo miljardeja vuosia aikaisemminkin. Vedenpaisumukset kuin jääkaudetkin ovat esiintyneet aikanaan omine aikajaksoineen, mutta ei meidän sukupolven eikä meidän jälkeisen kolmannenkaan sukupolveen asti tule esiintymään! Eri mieltäkin saa asiasta olla vauvasta vaareihin ja sukupuoleen kuin ammattiinkin katsomatta!

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti