Mielipiteet

Ilmasto- vai maahanmuuttovaalit?

MItä jos pidettäis ihan suomalaisten vaalit. Voimme huolehtia ympäristöstämme, mutta maailman ilmastolle me emme voi mitään. Meillä on Suomessa paljon murheita, joille me oikeasti voisimme jotain tehdä.

Tällä hetkellä suurin Suomeen vaikuttava asia on EU:n ja Euro. Suomi on laittanut kaikki munansa EU koriin ja antanut Globaalien markkinoiden lobbaamien ulkopuolisten tahojen päättää asioistamme.

Maahanmuutto on yksi niistä asioista. Angela Merkel kutsui pakolaiset Eurooppaan ja Sipilä nokitti vielä oman kotinsa päälle kutsuun.

Kun turvapaikkatulva ja sen myötä ongelmat alkoivat, Sipilän hallitus on todennut vain odottavansa EU tason ratkaisua ja tämä saamattomuus näkyy nyt mm seksuaalirikostilastoissa. EU:n suurissa päätöksissä tarvitaan jäsenmaiden yksimielisyys. On selvää, että varsinkaan maahanmuuttoasioissa sitä ei tule koskaan. Ainakaan niin kauan, kun nykyiset jäsenmaat ovat mukana.

Sekä ilmasto- että maahanmuuttoasioissa on menty EU edellä, mutta EU ei kykene yhteistyöhön.

Nyt kun on saatu pää auki ja ollaan pikkuhiljaa median ja hallituspuolueiden (ja joidenkin oppositiopuolueiden) vastustuksesta huolimatta saatu edes jollain tasolla keskustelua avattua maahanmuuton mukana tuomista ongelmista, niin voitaisiin samaan syssyyn avata sitä keskustelua EU:sta ja sen mukana tuomista haitoista, sillä onhan EU määritellyt meidän maahanmuutto ja ilmastopolitiikan, jotka ollaan nostamassa vaalien pääaiheiksi.

Näkisin myös erittäin hyödyllisenä nostaa avoimeen keskusteluun Euron tulevaisuuden.

Kikyn ja aktiivimallin vaikutus talouteemme voidaan muutaman kuukauden päästä todeta täysin merkityksettömäksi Euron rinnalla.

Euro on raha jota käytämme, mutta ennen kaikkea se on meidän valuutta ja sen arvo ja uskottavuus on taloudellemme erittäin tärkeää. Se on kuitenkin täysin pois hallinnastamme ja siksi olemme joutuneet ikuisten leikkausten kierteisiin.

Tero AhtolaKansanedustajaehdokas IPU

Uusimmat

Fingerpori

comic